skok
V zraku · buzz buzz

Valerij Rozov je postal prvi človek, ki je z ”wingsuitom” opravil BASE skok iz najvišje afriške gore in najvišjega osamelca na Zemlji, Kilimandžaro. 50-letnemu Rusu sicer tovrstni drzni podvigi niso tuji, saj je skočil tudi že iz Mount Everesta (iz višine 7220 metrov). Tokrat je bilo mesto odriva pri 5460 metrih z vrha stene Western Breach, kar je sicer precej nižje, a to okolje je do zdaj veljajo negostoljubno za BASE skakalce.

Valerij Rozov, sicer izkušeni BASE skakalec, se je na zgodovinski prvi BASE skok iz Kilimandžara pripravljal eno leto. Eno leto je nato zapakiral v adrenalinsko minuto dolg prosti pad, v katerem je, odet le v ”wingsuit” obleko, horizontalno s hitrostjo čez 180 km/h preletel preko 3 kilometre. V tem času je pridelal tudi preko 1500 višincev, saj je pristal v taboru Barranco na ”le” 3950 metrih nadmorske višine. Mi smo imeli kepo v želodcu, ko smo tole gledali, pa vi?

PREBERITE ŠE: Izzivalci usode razpeli visečo mrežo 120 metrov nad puščavo

cover-amelija “Amelia And The Animals”: Serija fotografij male ljubiteljice (eksotičnih) živali PicMonkey Collage Kultni disko klub Studio 54: fotografije, ki pričajo o hedonizmu v poznih sedemdesetih Okolju prijazni grobovi-plodovi, iz katerih zrastejo drevesa. Pozabite krste, tukaj so biorazgradljive pogrebne kapsule, iz katerih zrastejo drevesa Plaža Bondi, Sydney, Avstralija Fascinantne fotografije sveta iz ptičje perspektive ·