maxresdefault
V zraku · buzz buzz

Richard Williams z umetniškim imenom Prince Ea ponovno trka na našo zavest z rimanim sporočilo v spotu ”Can We Auto-Correct Humanity?”, ki opozarja na to, kako se kot družba razkrajamo, kako postajamo antisocialna bitja, zombiji, čeravno smo bolj kot kdajkoli obkroženi s stvarmi, ki nas zbližujejo. A zasloni so začeli menjati obraze in polnost baterije je zamenjala polnost življenja.

Richard Williams, raper in aktivist, ki nastopa pod imenom Prince Ea, kliče po koncu digitalne norosti, zajezitvi digitalne pandemije, ki iz nas dela ravno nasprotno od tega, kar na površini skuša doseči. Zaradi nje namreč postajamo vse bolj egoistični in med sabo drsimo narazen kot ledeniki na Antarktiki. Izgubljamo pristen človeški stik, čeprav smo vseskozi v stiku.

PREBERITE ŠE: Je s tem svetom narobe prav vse? V 2.5 minutah vam bo jasno, kje je rešitev!

Pred zasloni telefonov v življenju v povprečju preživimo kar štiri leta, kar je ogromno, če upoštevamo, da jih na stranišču preživimo tri. Verjetno pa se delno ta leta pokrivajo. Čeprav ta tehnologija trdi, da nas povezuje, nas zares usmerja tja, kjer je ”povezava”, ne, kjer je človek. In socialna omrežja niso socialna, ampak antisocialna, saj se s širjenjem liste prijateljev na Facebooku naš seznam le-teh dejansko krči. Svojo lastno vrednost smo začeli meriti z všečki, sledilci, ipd.

Ko rečemo, da se želimo srečata iz oči v oči, ljudje pomislijo na Skype, ne na srečanje nekje v mestu. In ne, ni največja katastrofa, če imamo samo še eno črtico baterije, največja katastrofa je, ker je pri ljudeh vse več črtic čez naše ime na seznamu pravih (ne Facebook) prijateljev. Mislite, da vi upravljate pametni telefon? Kaj ne upravlja on vas? Prevzemite spet kontrolo nad življenjem.

Zaznaš kako kisla je limona? Čudne lastnosti, ki jih podedujemo od svojih staršev iStock_000036588372_Medium Ali ste čustveno inteligentni? 1223 27 dokazov, kako malo je treba, da se nam nariše nasmeh na obraz Skeletons Found 'Holding Hands' After 700 Years Večna ljubezen? Par, ki se je držal za roke 700 let ·