Mona Haydar
Kulturni izbor · glasba

Mona Haydar je ameriška hiphoperka sirskega rodu, ki je izdala svoj prvi hiphop singel Hijabi in zanj posnela videospot, s katerim slavi muslimanske ženske, ki nosijo tradicionalno pokrivalo za glavo.

V ZDA živeča Sirka Mona Haydar (hčerka priseljencev) je predstavila videospot za hiphop skladbo Hijabi, v kateri slavi kulturo nošenja pokrival za glavo muslimanskih žensk.

PREBERITE ŠE: Cohenovo skladbo je zapela v beneški vodnjak in osupnila svet

V uporniški pesmi, ki naslavlja islamofobijo in diskriminacijo ter kritizira percepcijo muslimank v ZDA in celotnem zahodnem svetu, hkrati pa svetu pokaže, da so lahko sodobne, kreativne in modno navdihnjene tudi ženske, ki nosijo hidžab, ji družbo delajo tudi temnopolte muslimanke.

Galerija – Mona Haydar:

Mona HaydarOdpri galerijo
jamiroquai Koncert: na Dunaj prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai Sigur-Ros-Press-Photo-Cropped-for-SPOTlight Koncert: mistični Islandci Sigur Rós oktobra v Zagrebu Vodnjak - Aleluja Cohenovo skladbo je zapela v beneški vodnjak in osupnila svet Luciano, Kurzschluss 14. april 2017 #02 Intervju: festivalska zvezda Luciano premierno v Kurzschlussu · · · ·