cover-elon-musk
V zraku · tehnologija

Priznati je treba, da je Elon Musk vizionar brez primere ter da njegove vizije prihodnosti velikokrat razburijo svet znanosti. Tako kot njegova zadnja ideja o podjetju, ki bo najhitreje na svetu kopalo predore in v prihodnosti omogočilo vožnjo pod površjem.

Elon Musk sovraži promet v Los Angelesu, kjer njegova družina preživi večino časa. Zato se že leta ukvarja s koncepti urbane mobilnosti, s katerimi bi rešil svet pred neobvladljivim prometnim kaosom. Delno to težavo znajo rešiti avtonomna vozila in prav mogoče podjetje Tesla. Saj naj bi samovozeča avtonomna vozila, ki bi se zavedala svoje okolice, lahko prihranila ogromno časa z načrtovanjem poti in prilagajanjem prometnemu toku. A to za Elona nikakor ni zadosti. Problem prometa je v velemestih tolikšen, da se ga da rešiti le z drastičnimi posegi v okolje. Zato njegovo novo podjetje koplje predore oziroma proizvaja stroje za vrtanje predorov. Ti naj bi omogočali, da bi vozila na posebnih saneh potovala tudi do hitrosti 150 km/h z enega konca mesta na drugega ter tako prihranila lep del časa, ki ga prebivalci tovrstnih mest porabijo za premagovanje dnevnih razdalj. Cilj podjetja je torej konstrukcija stroja, ki bi omogočil kopanje predorov 3- do 4-krat hitreje od današnjih tehnologij.

cover-tomtom TomTom Bandit – Najboljše akcijske kamere 2017 Leica x Master & Dynamic – ''special 0.95 edition'' Leica x Master & Dynamic – 0.95 edition headphones: to so sanje vsakega audiofila Asus 360UX Najboljši prenosniki 2017: Asus ZenBook Flip UX360 – prenosnik, ki je lahko vse, kar si želiš GoPro Hero 5 GoPro Hero5 Black – najboljše akcijske kamere 2017 ·