Vse, kar morate vedeti o psih in še več
V zraku · buzz buzz

Da so psi človekov najboljši prijatelj je novica stara kot Zemlja. Toda ste vedeli, da imajo fantje trikrat več možnosti, da dobijo telefonsko številko dekleta, če imajo ob sebi psa? Ste kdaj dobili občutek, da vas pes preprosto razume? Nekaj, kar ne moremo trditi za številne ljudi okoli vas. Ste vedeli, da ko pes sliši jok ali smeh, je njegova reakcija v možganih podobna vašim? Veste, da se med spanjem zvijejo v kepo, da ohranjajo telesno temperaturo in pred plenilci zaščitijo najbolj ranljive dele telesa? Še vse ostalo, kar morate vedeti o psu, pa izveste v prispevku.

Lastniki psov pozor! Za vas imamo vse, kar morate vedeti o psu. Sicer verjetno mislite, da veste že vse, a gotovo se bo v prispevku našlo marsikaj, kar vam bo razširilo pasje znanje in doprineslo k vajinemu odnosu. Če na primer mislite, da je vaš pes najbolj pameten pes na svetu, ni sicer nič narobe, a znanost pravi, da so psi pametni kot dvoletni otrok. Pes lahko namreč razume ”le” okoli 150 besed, ”šteje” do pet in opazi preproste anomalije. A če že iščete najpametnejšo pasmo, potem izbirajte med borderskim ovčarjem, pudljem in nemškim ovčarjem.

PREBERITE ŠE: Prikupni posnetki psov, ki jih je (skoraj) premagal spanec

In ne, psi niso popolnoma barvno slepi, kot ste verjetno mislili. Le namesto treh receptorje za sprejemanje svetlobe kot jih imajo človeške oči, imajo njihove le dva. Zato vidijo zgolj črno, belo, modro in rumeno barvo, rdeča in zelena pa je zanje siva. Še mnogo več zanimivosti pa najdete v zgornjem prispevku.

Grafiti umetniki v Mehiki v duhu boja proti nasilju med mladimi poslikali sosesko Mehiška vlada prosila grafiti umetnike, da v duhu boja proti nasilju med mladimi, poslikajo sosesko rockin1000-foo-fighters Rockin’1000, Learn To Fly – tisoč italijanskih glasbenikov želi na koncert privabiti skupino Foo Fighters cover-kako-bi-spremenil-svet Kako bi spremenil svet, če bi ga lahko? Drevo 40-ih sadežev Drevo 40-ih sadežev: drevo, na katerem raste kar 40 vrst sadja!