Sprehod čez najbolj znamenite viralce desetletnega YouTuba.
V zraku · buzz buzz

YouTube je 15. februarja upihnil 10 svečko in v tem času postal leglo za glasbenike, znamke, umetnike, politične aktiviste, ljudi, ki iščejo svojih pet minut slave, za tiste, ki širijo znanje, ideje,… YouTube pa je tudi oče ali pa vsaj patron viralcev oz. viralnih posnetkov. Zato si ob tem okroglem jubileju poglejte tiste, ki so v zadnjih desetih letih pustili največji pečat, oz. bolje, svoj čas dobili največ ogledov.

YouTube se je ob desetletnici spomnil svojih najbolj znamenitih viralnih posnetkov, ki so tako ali drugače zaznamovali teh pestrih in plodnih prvih deset let. V tem času je ta spletna stran za izmenjavo videoposnetkov namreč postala tako zelo popularna, da jo danes vsak dan obišče kar polovica uporabnikov interneta.

PREBERITE ŠE: YouTube – vaš osebni trener

Prvi posnetek je bil sicer naložen 23. aprila 2005 (”Me at the Zoo”, V živalskem vrtu), leta 2006 pa ga je kupil Google. Danes šteje preko milijarde uporabnikov, rekord po številu ogledov pa drži Psyjev Gangam Style (prek 2,2 milijarde).

Prvi YouTube posnetek:


Instagram: #RichKidsOfInstagram vs. #LittleMoneyBigFun Instagram: ko romunski najstniki posnemajo fotografije “bogatih otrok Instagrama” PicMonkey Collage Fotografije neverjetno lepih živali z dvema različnima barvama oči Tony Spyra Tony Spyra: umetnine iz vsakdanjih predmetov so “vizualizirane besedne igre” cover Tudi psi so lahko kdaj poredni · ·