Yves Rossy v družbi reaktivcev
V zraku · buzz buzz

Je to ptica? Ali je letalo? Ne to je Yves Rossy ali človek ptica, kot mu tudi pravijo. Švicarski pilot spet navdušuje. Tokrat se je z raketnim nahrbtnikom (jetpack) s krili v zraku pridružil francoski letalski akrobatski skupini Patrouille de France.

Yves Rossy oz. Jetman, kot tudi kličejo tega 57-letnega pilota iz Švice, vedno znova poskrbi, da nam ob njegovih posnetkih zastane dih.

Nazadnje smo ga spremljali med poletom nad Dubajem v družbi letala Airbus A380 in kroženjem okoli najvišje stavbe na svetu, Burj Khalifa, tokrat pa se v zraku pridruži kar formaciji francoske letalske akrobatske skupine Patrouille de France.

PREBERITE ŠE: Yves Rossy, človek ptica – nor polet z jetpackom nad Dubajem

V jetpacku, obleki s krili, v družbi še dveh drznežev, pilota Vincenta Reffeta in Fredija Fugena, leti skupaj s floto letal Alpha Jet (dvomotorno reaktivno šolsko vojaško letalo) ene od najboljših letalskih akrobatskih skupin na svetu, ki se jim približa zgolj na nekaj metrov, kar je izjemen dosežek, če pomislimo, da jetpack nadzoruje le z nagibi telesa.

Galerija – Yves Rossy v družbi reaktivnih letal:

Yves Rossy v družbi reaktivcevOdpri galerijo

Bela marvica nad Škotsko Bela mavrica – izredno redek naravni pojav Gagarin v pivovarni Carlsberg leta 1962 Nenavadne zgodovinske fotografije, ki močno presenetijo Črni petek (Black Friday) Black Friday – kaj je črni petek: vse, kar morate vedeti o nakupovalnem prazniku Lego trgovina in planiška velikanka Lego Največja Lego trgovina na svetu in planiška velikanka iz kock Lego · ·