Kyle Wester med postavljanjem hitrostnega rekorda z rolko.
V zraku · buzz buzz

Drvenje po ovinkastem hribu navzdol z avtomobilom pri 140 km/h je nevarno početje. Američan Kyle Wester je na neznani lokaciji v ZDA to počel z rolko Santa Cruz in s tem postavil svetovni hitrostni rekord, ki si ga je od junija lastil Šved Erik Lundberg. Nova rekordna znamka zdaj znaša kar 143,89 km/h!

Da se znajo kolesarji po hribu navzdol spustiti s svetlobno hitrostjo, je znano, toda da se z njimi, avtomobili in motociklisti lahko kosa tudi rolka? Rolkar Kyle Wester je dokazal, da je rolka lahko prav tako hitra ali celo še bolj.

PREBERITE ŠE: Nogometaš Liverpoola izvedel trik vreden Houdijina!

Po hribu navzdol je namreč drvel kar 143,89 km/h, s čimer je za 13 km/h popravil prejšnji svetovni hitrostni rekord, ki ga je na kilometer dolgem spustu z 18-stopinjskim naklonom v kanadskem Quebecu postavil Erik Lundberg.

Drugi najhitrejši spust z rolko – Erik Lundberg (130,63 km/h)

Tretji najhitrejši spust z rolko – Mischo Erban (129,94 km/h):

Rolkar Kyle Wester med postavljanjem rekorda:

Kyle Wester med postavljanjem hitrostnega rekorda z rolko.Odpri galerijo

Lust vs. Love: takšna je razlika med ljubeznijo in poželenjem Lust vs. Love: takšna je razlika med ljubeznijo in poželenjem Ročna ura Jim Beam Apple Watch Jim Beam Apple Watch: ročna ura z zložljivim kozarčkom za viski Zavezovanje čevljev Kako si najhitreje zavezati čevlje? Trik z nogometno žogo Nogometaš Liverpoola izvedel trik vreden Houdijina! · · ·