1
V zraku · buzz buzz

V Sloveniji je žensk več kot moških, a ko pogledamo skozi globalno prizmo, vidimo, da se na vsakih 100 deklet rodi 106 fantov, kar pomeni, da se na svetu vsako leto rodi približno 10 milijonov več dečkov kot deklic. Kaj niso možnosti, da pade XX ali XY, ko vržemo ”kromosomov” kovanec, 50-50?

Osnove teorije verjetnosti pri ”metu” kromosomov torej ne veljajo tako kot pri metu kovanca. Bo padel mož ali dama je torej nekaj drugega kot mož ali cifra. A zakaj je potem, globalno gledano, razmerje precej bolj uravnoteženo. Zakaj so ženske bolj ogrožene v fetus fazi, v odrasli dobi pa so bolj ogrožena vrsta moški?

PREBERITE ŠE: 12 stvari, ki jih moški in ženske počnemo drugače

Odgovore na to in še na mnogo več najdete v videu, ki so ga pripravili pri MinuteEarth.


Tega ne moreš skriti: 10 očitnih znakov, da si se NESMRTNO zaljubila Tega ne moreš skriti: 10 očitnih znakov, da si se NESMRTNO zaljubila Čez drn in strn. Od brezdomca do najsrečnejšega psa na svetu. Artur: junaški potepuški pes, ki si je na epski pustolovski preizkušnji prislužil dom cover Starejši, ki ne vedo, kaj nosijo na majicah tablet-sales-decline-for-first-time 9 tehnoloških novoletnih zaobljub za leto 2015 · ·