Pomen pravilne telesne drže
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ste vedeli, da je pravilna telesna drža ena izmed temeljev zdravega življenja in osnova na kateri gradimo življenjske aktivnosti? Pravilna drža stoji na samem vrhu lestvico, ko gre za zdravje in je vsaj tako pomembna kot zdrava prehrana in kakovosten spanec. Preverite, kako pravilna telesna drža vpliva na naše zdravje in kako pripomore k manj poškodbam, manj bolečinam in manjši utrujenosti.

Slaba telesna drža, zrcalo sedečega načina življenja, nam je domala prešla v kri, zato se ji moramo upirati zavestno. Kar pa ni lahko, a ko boste enkrat spoznali zakaj je pravilna telesna drža tako zelo pomembna, bo lažje. Telo vam bo več kot hvaležno, saj bo izpostavljeno manj boleznim, manj poškodbam, prav tako bo dobra drža odplaknila utrujenost. Dejstvo pa je tudi, da dobra poza na nas pozitivno vpliva ne le fizični ampak tudi psihično.

PREBERITE ŠE: Ste vedeli, da uporaba telefona in pisanje sporočil vodi v slabo držo?

Ste vedeli, da brez pravilne države pravzaprav sploh ne morate biti zdravi in da je tako pomembna kot aktivno življenje, dober spanec in zdrava prehrana? Da pomeni manj stresa za telo in nam daje več energije? Pravilna drža je eden ključev do zdravja in ena od skrivnosti ne le zdravstva ampak tudi fizične aktivnosti, ki se skriva pred nosom. In še ena dobra novica. Nikoli ni prepozno, da popravite slabo držo.

Pitje vode je ključnega pomena za zdravje 6 stvari, ki se jih zgodi z našim telesom, ko ne pijemo dovolj vode Foto: istock.com Super živila ali superhrana, ki nam bo pomagala do dobrega, boljšega spanca Zakaj sedenje zdravju škoduje kot kajenje? Zakaj je sedenje novo kajenje? shutterstock_1051757402 To je 10 najbolj bolečih mest za tetoviranje · ·