Moški prijaznost žensk razumejo kot flirtanje
V zraku · buzz buzz

Ženske, ste kdaj že naletele na scenarij, ko je moški vašo vljudnost oziroma prijaznost zamenjal za flirtanje? Brez skrbi, niste edine. Gre za splošno razširjen fenomen, ki mu pravijo ”spolna mispercepcija”. Raziskave so namreč pokazale, da kar 90 odstotkov žensk naleti na situacijo, ko je njihovo prijazno izmenjavanje besed z moške strani razumljeno kot flirtanje. Čemu je temu tako? Je krivo kulturno okolje, je kriva evolucije? Vse to izveste v nadaljevanju.

Nekateri znanstveniki trdijo, da vzrok, da moški žensko vljudnost zamenjujejo za flirtanje, leži v evoluciji. Moški naj bi namreč zanimanje žensk zanje ”namerno” ocenili narobe, da slučajno ne bi zamudili priložnosti za razmnoževanje in širjenja svojega gena. No, ženske so razvile ravno obratno lastnost kot moški, saj izbira napačnega partnerja prinaša en kup težav, v končni fazi vzgajanje otroka kot mati samohranilka.

PREBERITE ŠE: Znanstven pogled na flirtanje ali kako postati mojster flirtanja

Toda ne gre vse krivde prelagati na evolucijo. Tudi kulturno okolje odigra svojo vlogo, a ne tako pomembno kot bi morda mislili. In to potrjuje tezo skupine znanstvenikov, ki so prepričani, da je to, da moški žensko vljudnost zamenjujejo za flirtanje, pač v njih. A čeprav ta fenomen obstaja, to še ne pomeni, da je takšno obnašanje sprejemljivo.

Soundimals: How to Sneeze in Japanese How To Sneeze In Japanese: ilustriran vodič po mednarodni onomatopoiji ali Kako po svetu zapisujemo zvoke #ThinnerBeauty - bizarna kampanja, ki temelji na debeli laži, da je vitkost edina oblika lepote. #ThinnerBeauty: ”hujšanje” s Photoshopom kot oblika motivacije za bolj zdravo življenje Kako ostati buden brez kofeina? Kako ostati buden in premagati utrujenost brez kave? Plače učiteljev po svetu Kakšne so učiteljske plače po svetu in kako dobro so v primerjavi z njimi plačani slovenski učitelji? ·