Ohashi_Katelyn_20190104_GYM_1949
V zraku · buzz buzz

Celoten nastop gimnastičarke Katelyn Ohashi traja 88 sekund ali slabo minuto in pol. 21-letna Katelyn izvede gimnastično rutino, katero bodo sodniki ocenili s čisto desetko. Video je postal viralen, ogledalo si ga je več kot 11 milijonov ljudi, a ne le zato, ker lahko spremljamo brezhiben nastop na skladbo Michaela Jacksona in Tine Turner, ampak še zaradi nečesa drugega.

Medtem kot Katelyn izvaja svojo rutino, lahko od začetka do konca na obrazu opažamo neverjetno srečo. Ali je gimnastika tista, ki Ohashijevo tako srečuje? Pravi, da je. “Nastopanje je moja najljubša stvar. Vidite točno to, kar čutim,” je povedala za New York Times.

A temu ni bilo vedno tako. Katelyn je včasih nastopala kot elitna gimnastičarka. Če ne bi bila premlada, bi bila 2012 del olimpijske ekipe. Vsi so tako pričakovali, da bo njihove upe izpolnila štiri leta kasneje. A Katelyn OI ni videla. Namesto tega je raje od športa odstopila. Izkazalo se je, da je tekmovala z zlomljenim hrbtom in raztrganimi ramenskimi vezmi. Še bolj kot njeno telo, pa je bila poškodovana njena psiha. Zelo se je borila s samopodobo, saj je v najstniških letih iz mladostniškega videza, ki je prevladoval v elitni gimnastiki, prelevila v žensko. Ko so jo operirali, se ni želela vrniti k elitni gimnastiki, in se je raje odločila za študij. Njena mama tega ni takoj sprejela, ko pa je videla, kako srečna je hčerka, se je sprijaznila.

Kako torej definiramo uspeh? Tekmovanje med elito, medtem ko stradamo in smo nesrečni, ali veselo tekmovanje na univerzi? Tudi če Katelyn ne bi končala v viralnem videu, je izbrala pravo pot. In to velja tudi za vse nas: vse tiste ure, ki jih namenimo naši karieri, bodo kmalu pozabljene. Kakšna izguba časa za nekaj, kar nam ne prinaša veselja.

shutterstock_745500625 10 genialnih načinov, kako lahko uporabite koruzni škrob shutterstock_585874262 Ingver naj bi imel presenetljiv vpliv na naše odločitve garden-village-bled--053643 9 edinstvenih doživetij v Sloveniji, ki imajo oznako “Slovenia Unique Experiences” Valentinovo: ženska darila, ki dokazujejo, da ti veliko pomeni. Valentinovo: ženska darila, s katerimi ji pokažeš ljubezen · ·