Manikura
Utrip mesta · zdravje & lepota

Lepi nohti so ponos vsake ženske. Že dolgo. Ste se kdaj vprašali, od kod izvira manikura? Za rojstni kraj veljata Egipt in Indija, ljubiteljici rdečih nohtov pa sta bili že Kleopatra in Nefretete. Čeprav danes večinoma ni več tako, pa so si nekoč, predvsem v starem Egiptu, nohte krasili tudi moški. Oglejte si, kako se je manikura razvijala skozi čas.

Beseda manikura izvira iz besede ”manicure”, ki je sestavljenka iz latinskih besed ”manus”, kar pomeni roka, in ”cure”, kar pomeni nega. Barvanje nohtov kot izraz družbenega položaja se je prvič pojavilo na Kitajskem, dolžina in barve pa so kazale na pripadnost kraljevi družini.

PREBERITE ŠE: Posnetki ličenja ustnic, ki mejijo na ….

Ideja o laku za nohte je sicer sorazmerno nova in ni stara več kot sto let. Sredi prejšnjega stoletja pa so se prvič pojavili tudi umetni nohti. Več o zgodovini manikure v zadnjem stoletju pa v zanimivem prispevku, ki ga je pripravil Mode.

Ličenje z osvetljevalcem Celoten obraz naliči z osvetljevalcem, rezultat pa hkrati šokira in navduši Anatomija popolnega nasmeha Anatomija popolnega nasmeha: kakšen je popoln nasmeh? Falusne šminke Kontroverzne šminke v obliki falusa! Najboljše vaje za čvrsto zadnjico na YouTubu ·