maxresdefault otrok
Kulturni izbor · glasba · Utrip mesta · otroci

Tokrat so se strokovnjaki združili, da bi odgovorili na eno vprašanje, ki ga ima vsak starš, ko želi pomiriti ali zabavati otroka: kakšno glasbo predvajati dojenčku, da mu bo všeč? Po raziskavah so prišli do skladbe, za katero menijo, da bo nasmejala prav vsakega dojenčka.

Casparja Addymana, strokovnjaka na področju razvoja otrok, in Lauren Stewart, glasbeno psihologinjo, je proizvajalec otroške hrane Cow & Gate pozval, naj analizirata obstoječe podatke o otroških preferencah, s katerimi bi potem prišla do idealnih parametrov za dojenčkom prijazen ‘pop hit’, tak, ki jih osreči.

PREBERITE ŠE: V tej restavraciji jeste ceneje, če imate lepo vzgojene otroke

Po obsežnih raziskavah sta najela z grammyjem nagrajeno skladateljico in vokalistko Imogen Heap, ki je sestavila melodijo glede na rezultate raziskave: morala je biti v duru, preprosta in s ponavljajočim ritmom, hkrati dovolj dinamična, da lahko dojenček ostane zainteresiran. Prav tako je morala biti živahna, takšna, ki posnema dojenčkov srčni utrip, ki je hitrejši od utripa odraslega človeka, in morala je vsebovati vesel ženski vokal. Rezultat je The Happy Song, za katerega obljubljajo, da bo nasmejal vsakega dojenčka. Preizkusite, če deluje!

shutterstock_253138816 Rock the City: dvodnevni glasbeni festival v Celju kurzschluss 2017 Kurzschluss 2017: v Ljubljano prihajajo Luciano, Marija Šerifović ter Miligram pixiespress2 Koncert: po trinajstih letih se v Ljubljano vračajo Pixies Paul McCartney in Ringo Starr Beatli se vračajo na sceno – Paul McCartney in Ringo Starr ponovno skupaj · · · · · · ·