cover-cigumi-eksperiment
V zraku · buzz buzz

Žvečilnih gumijev se drži družbena stigma, kot se oni drže spodnjega dela šolske klopi. Kot klop. So stokrat prežvečena tema o bontonu, ki je do sedaj dala vedno isti zaključek. Žvečilke v javnosti puščajo slab vtis. Beldent, proizvajalec teh slaščic, je z eksperimentom »Skoraj identična« (»Almost identical«) to splošno prepričanje postavil na laž in z njih spral sramotni madež.

Beldent je s petimi pari enojajčnih dvojčkov v Muzeju sodobne umetnosti v Buenos Airesu izvedel zanimiv družbeni eksperiment, ki je bil izveden na kar 482 ‘dvornih preizkuševalcih’. Pred udeležencem je sedel par podoben kot jajce jajcu, ki pa se je ujemal ne samo ‘generično’, torej po videzu, pač pa tudi v obleki, frizuri in razpoloženju, s to razliko, da je zgolj en dvojček medtem tudi žvečil. Vizualni kontakt je bil nadgrajen s postavljanjem sledečih vprašanj: Kateri/a izmed dvojčkov/ic se vam zdi bolj prijazen/a? Kater/a od njiju bi vam v vlogi šefa/ice dal/a povišico? Kateri/a ima po vašem mnenju boljše seksualno življenje?

Končni izid art inštalacije je marsikoga presenetil, kajti na kar 73% sodelujočih je ‘prežvekovalec’ naredil boljši vtis kot tisti z resnobnim izrazom. Je torej čas, da osvežimo knjigo o bontonu in žvečilki nehamo metati neolikanost v zobe? Poglejte video in nam na naši Facebook strani zaupajte na čigumi, pardon, čigavi strani ste pa vi?

Preberite še: Nov trend – funkcionalni žvečilni gumiji

cover-wc Sedeti ali ne sedeti na straniščni školjki, to je tu vprašanje cover-goske Rečjegedon, ko armada rac preplavi cesto cover-pammetne-spletn-strani Spletne strani zaradi katerih boš pametnejši cover 25 senc s smislom za humor