fbpx

Zakaj je dobro piti kavo pred seksom

Foto: envato

Ali lahko kofein pozitivno vpliva na spolno življenje? Seks zjutraj sprošča hormon sreče oksitocin, ki pare zbliža in jim da potrebno energijo za začetek delovnega dne.

Kako lahko kofein vpliva na vaše spolno življenje? Spite kavo 15 minut do dve uri pred seksom, da občutite njene najboljše rezultate. V nadaljevanju smo izbrali nekaj razlogov, zakaj vam kava lahko pomaga pri spolnosti – vsaj glede na znanost.

Kava poveča ženski libido

Študija iz leta 2010, izvedena na Univerzi v Teksasu v Austinu, je pokazala, da lahko kofein vpliva na raven vzburjenosti žensk. Študija je merila fizično stanje vzburjenosti pri ženskah pred in po uživanju kofeina (ob prisotnosti erotičnih dražljajev). Raziskovalci so ugotovili, da ker ima kofein stimulativne lastnosti, ki povzroča povečan srčni utrip in krvni tlak. Uživanje nečesa, ki vsebuje kofein, tudi stimulita genitalno vzburjenje.

Kava vam dvigne libido. Foto: Vlada Karpovich / Pexels

Kava lahko zmanjša erektilno disfunkcijo

Kofein zmanjša razširjenost erektilne disfunkcije, še posebej, če moški spijejo dve do tri skodelice kave na dan. Poleg možnosti povečanega pretoka krvi in ​​zmanjšane erektilne disfunkcije lahko skodelica kave poveča tudi raven testosterona, ključnega spolnega hormona, ki naj bi uravnaval libido.

Kava lahko zmanjša stres

Stres ima izjemno sposobnost vpliva na spolni nagon. Kava je lahko eden od načinov za zmanjšanje ravni stresa. Obstajajo trdni dokazi, da lahko uživanje kofeina ublaži negativne učinke kroničnega stresa, vsaj če ga zaužijemo zmerno. Ena študija iz leta 2015 je pokazala, da obstaja celo povezava med uživanjem kofeina in odpornostjo na depresijo in izgubo spomina.

Naj vaju kava osvoji. Foto: Nordwood /Unsplash

Kava zmanjša tveganje za depresijo

Ljudje z depresijo se lahko spopadajo s spolnim nagonom in užitkom. Študija iz leta 2018 je odkrila pomembno povezavo med depresijo, spolno disfunkcijo in napačnimi predstavami o seksu. Toda dobra novica je, da so študije pokazale, da so tisti, ki pijejo kavo, srečnejši od tistih, ki je ne. Medtem ko so drugi viri kofeina, kot so gazirane pijače ali preveč sladkana kava, povezani z večjim tveganjem za depresijo, ima močna skodelica kave manjše tveganje.

Torej, privoščite si kavo in uživajte v seksu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!