fbpx

Zakaj moški, ki iščejo spolnost, najdejo ljubezen (in ženske, ki iščejo ljubezen, običajno najdejo moške, ki jih zanima le…)

Foto: envato

Poiščite zmedeno razlago tega zapletenega vprašanja s stališča moškega. Moški pogosto ne vedo, kaj hočejo. Pripovedujejo zgodbo, da niso želeli ničesar resnega, le zabavo brez obveznosti, nato pa so se povsem nepričakovano zaljubili. Vendar pa obstajajo tudi tisti, ki iščejo ljubezen, vendar odkrijejo, da so preveč navajeni biti sami in ne morejo spremeniti svojega načina življenja.

Vedno vzemite z rezervo podatke, ki jih moški poda o sebi ali o tistih, ki jih je objavil na družabnih omrežjih. To pomeni le, da trenutno misli tako. S tem trenutnim odnosom se moški približujejo zmenkom.

Ženski povedo, da je privlačna in da se imajo z njo lepo. A to pomeni le, da se v tistem trenutku tako počutijo in da jih v resnici ne zanima. Zaradi tega se ženske pogosto zmotijo in si njegov jezik trenutka razlagajo s svojim jezikom namenov in sprejmejo njegovo trenutno pozornost kot predpostavko za prihodnost. Verjamejo, da so z nekom vzpostavile pomembno povezavo, ki se bo razvila, on pa neha misliti nanjo v trenutku, ko je ne vidi več.

Ženska se s tem ne ukvarja in ko spozna zmoto, je prizadeta. Občuti, da je izdana in zavrnjena. Saj je menila, da odnos za moškega pomeni enako kot zanjo. Čuti, da je nekaj narobe. Imata dobro spolnost, a nekako se vse ne uresničuje dovolj hitro. Imata se dobro, ko sta skupaj, a je izključena iz njegovega življenja.

Ženska težko sprejme, da si želi nekaj povsem drugega od tistega, kar si želi moški. In, da sta le dve osebi, ki gresta za nekaj časa v isto smer.

Ženska si misli eno, moški drugo. Foto: Sharon Mccutcheon / Unsplash
Njegove želje in potrebe ležijo na povsem drugem mestu, vendar ji o tem nič ne pove. Morda pa tega še ni odkril in bo to odkril zahvaljujoč času, ki ga bo preživel poleg nje. Želi resno zvezo, vendar to ne pomeni, da si jo želi z njo. O njej ima dobro mnenje, vendar to ne pomeni, da želi biti dolgoročno z njo.

Ženska se mora vprašati, kaj pa če to, kar moški počne sploh ne pomeni tega, kar bi rada, da pomeni?

Moški, ki je pripravljen na zvezo in želi najti žensko, v katero bi se lahko zaljubil, se aktivno loti iskanja prek interneta, prek prijateljev, dogovorjenih srečanj. Srečuje privlačne ženske in gre z njimi ven, razmišljajoč o tem, kaj bo. Ali bo spal s katero od teh žensk ali bo to storil le, če ga to res zanima?

Če se zanj zanima več žensk, jih obiskuje, da bi videl, kam ga bo to pripeljalo, ali je zaradi tega nepošten ali slab človek? Ali se o tem sploh lahko pogovarja z ženskami? Kako pove ženski, s katero je morda že imel spolne odnose in ki mu je res všeč, da se vmes še naprej aktivno dobiva z dvema ženskama, ki sta mu prav tako všeč (in upa, da bo tudi spal z njima)?

Kako lahko ženski pove, da se ni pripravljen zavezati, a da bi jo rad občasno videl?

Moški, ki išče ljubezen in odnos, nikakor ni nad poželenjem in trenutnimi strastmi. Ne bo se jim upiral, saj ga lahko neka strast začasno zaslepi in se zaplete v razmerje, ki si ga ni želel. Vedno pa bo vedel, da to ni tisto, kar je prosil, in bo ostal odprt za to, kar išče. In oseba, s katero se je vpleten v strastno romanco, bo ostala razočarana, izdana in zavrnjena.

Je prava ali še ne? Foto: We Vibe Toys / Unsplash
In tako moški iščejo zabavo in spolnost najdejo ljubezen, ki je niso iskali, ženske pa iščejo ljubezen in se jim zdi, da so jo našle, v resnici pa gre ves čas samo za zabavo in spolnost.

Moški ženske noče prizadeti, ona nočete biti prizadeta, pa vendar se zdi, da se največkrat zgodi tisto, česar nočemo.

Za moške velja, da jih pritegne trenutek, ko se zgodba odvija in sodelujejo. Hkrati niso prepričani, ali želijo globljo povezavo z osebo, ki jih privlači.

Moški se igrajo z ženskimi srci, čeprav si te igrače nikakor ne želijo. Želijo se le z nekom pogovarjati, se dobro počutiti, družiti, imeti dober intimni odnos s človeško toplino.

Če je to preveč zmedeno in ne veste, kako se premakniti po tem čustvenem minskem polju, vedite, da lahko prava ženska ob pravem času povzroči, da se moški neha igrati in se resnično zaveže.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!