Ženske želijo, da seks traja 25 minut. Zakaj tega največkrat ne dobijo?

Nove raziskave kažejo, da je idealno trajanje spolnega odnosa precej daljše od povprečja!

Zadnjič posodobljeno: :

Vsak film, daljši od dveh ur, je predolg. S tem se morate strinjati. Podobno je tudi pri spolnem odnosu. Vsaj po novih podatkih s spletnega mesta za zmenke Saucy Dates.

Po anketiranju 3.836 ljudi je spletno mesto za zmenke Saucy Dates objavilo, da si ljudje želijo, da bi spolni odnos trajal 25 minut. Natančneje: 25 minut in 51 sekund za ženske in 25 minut in 43 sekund za moške. Upoštevajte, da ta razpon vključuje samo spolni odnos, ne pa tudi predigre. Težava je v tem, da ta številka še zdaleč ni realna. Po raziskavah univerze v Queenslandu čas do moškega vrhunca traja le 5,4 minut. Torej, kako hudiča je mogoče pričakovati, da bodo moški izvajali do petkrat daljši seks? Resnica je, da večina tega ne zmore. Tako velikokrat lažemo pri takšnih raziskavah in na ta način dobimo napačne podatke.

Sumijo, da v večini spolnih študij ljudje pogosto poročajo o številkah, za katere menijo da so pravilne, a še zdaleč niso realne. Zato je resnične številk težko določiti. Vseeno pa so določeni podatki zanimivi. Tako naj bi se prav Američani od vseh držav na svetu najbolj približali želenemu trajanju spolneg odnosa – 17 minut in pet sekund, sledijo pa jim Kanadčani s 17 minutami. Toda kljub temu te številke še zdaleč niso 25 minut. In vprašanje je, kako realne so.

Povprečen človek v katerikoli državi se niti približno ne približa temu idealnemu trajanju, čeprav obstajajo tudi redke izjeme – podatki spletnega mesta kažejo, da trajanje spolnega odnosa znaša od minute do ene ure. Spletno mesto, ki je izvajalo anketo o trajanju spolnega odnosa, je tudi ugotovilo, da se s starostjo poveča in doseže “vrh” dolžine trajanja spolnega odnosa (30. in 40.), nato pa strmo upada. Pohotni 18-letniki so se – zanimivo – ponašali z najkrajšim trajanjem spolnega odnsa.

Predigra je pomembna!

Mnogi svetovalci za spolnost menijo, da je 20 minut predigre idealnih, čeprav v resnici v povprečju dosežemo le 13 minut. Prav tako so si vsi edini, da je kakovost predigre bolj pomembna kot pa njena dolžina. Potem, ko bosta oba pripravljena na “glavno dejanje”, bosta morala uporabiti nekaj tehnik, da dosežeta to želeno dolžino.

Najpomembneje pa je, da se ne počutite kot manj moški, če ne morete izvajati spolnega odnosa 25 minut. V resnici nihče ne more ali pa to zmore le peščica ljudi. In tisti, ki trdijo, da lahko, so najverjetneje lažnivci in partnerici povzročajo nelagodje s preveč dolgim spolnim odnosom.

Kar morate storiti je, da se prepričate, da je vaša dama zadovoljna, nekaj od tega pa lahko storite že s kakovostno predigro. Pravilno pripravljena ženska velikokrat ob “glavnem” dejanju spolnega odnsa zlahka doživi orgazem.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako preboleti neuslišano ljubezen? Psihologinja razkrije – to je glavni razlog, zakaj ni privlačnosti!