ああ、ゴードン・ラムゼイ。怒りっぽく、批判的で、容赦のないゴードン・ラムゼイ。レストランでの食事に関して聞くべき人がいるとしたら、それは舌に毛のない有名なスコットランドのシェフです。ラムゼイがレストランで守るべき 3 つの黄金律とは何ですか?
Ne naročajte ‘dnevnih specialitet’.
Gordon Ramsay pravi, da so ‘specialitete’ tam zato, da se čim prej pojejo. Če je na meniju 10 specialitet, to niso specialitete. Kombinacija nenavadnih sestavin, ki jih še nikoli niste videli v skupaj? To je najbrž zato, ker se mora kuhinja teh sestavin nekako znebiti in je nekdo kuharju naročil, naj uporabi domišljijo.
Ne naročajte ‘najboljše pri nas’.
Tudi beseda najboljše je lahko zavajajoča. Na menijih se pogosto znajdejo jedi s pridevniki ‘znani’, ‘najboljši’ itd., a kdo lahko to zares trdi?
続きを読む: レシピ:ビーガンマンゴーアイスクリーム、天国のひと品
Najboljše vino za najnižjo ceno
Ramsay pravi, da moramo stremeti k temu, da dobimo najboljše vino za najnižjo ceno. Sommelier nam lahko priporoča vina, vedno pa vprašajmo za ceno. Če je cena steklenice pod 30 evrov, potem nikar ne oklevajmo.
Kaj je tisto, kar nas Ramsay želi naučiti? Ne bodimo naivni in ne bodo nam spraznili žepov. Zato se nikar ne zaletite in naročajte le znane chefove specialitete, ki jih kombinirate s steklenico rdečega vina, ki ga naročite, še preden sommelierju uspe prebrati ime na nalepki steklenice.