FBピクセル

Recept: domače makovke

Recept za domačo makovko

Makovke, le kdo se jim lahko upre, ko gremo mimo pekarne in se nam smejijo izza stekla in nas vabijo z omamnim vonjem kot Sirene? Pripravite mehke in dišeče makovke kar sami doma in ne bo vam več treba zavijati v pekarno!

Imate radi makovke? Le kdo ne mara tega dišečega pekovskega peciva, zaradi katerega tako radi zavijemo v pekarno. Pa ste vedeli, da lahko prav tako okusne, mehke in dišeče makovke pripravite tudi sami doma? Za vas imamo 簡単なレシピ, ki bo ”pozlatil” naše besede.

Za pripravo makovke ne potrebujete biti pekovski mojster.
Za pripravo makovke ne potrebujete biti pekovski mojster.

Recept za domače makovke:

Sestavine za domače makovke:

  • 0,5 kg moke
  • 卵 2個
  • polovico kocke kvasa
  • 砂糖 大さじ2
  • 1 čajna žlico soli
  • 牛乳 300ml
  • バター 30g
  • mak (namesto maka lahko uporabimo kateri drug posip- sezam, mandlje, orehe,…)

続きを読む: レシピ: ジューシーなマーブルケーキ

Mmmmmakovka...
Mmmmmakovka…

Postopek priprave domačih makovk:
Sprva naredimo kvasec. V skodelico nadrobimo kvas, posujemo žlico sladkorja, zalijemo z decilitrom mleka, premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati okoli 10 minut, da začne vzhajati. Medtem ko kvas raste, v skledo presejemo moko (zaradi tega bodo makovke bolj puhaste) in na sredino naredimo jamico. Po robu posujemo sol in preostali sladkor. Na sredino vlijemo kvasec, jajce, mlačno mleko in stopljeno maslo. Postopno primešamo moko in zamesimo testo. Tega temeljito pregnetemo, da se vse sestavine povežejo in postane prožno ter gladko. Prestavimo ga v pomokano skledo, prekrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati nekje okoli ene ure. Nato ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo v pravokotnik na centimeter debeline. Pravokotnike razrežemo na manjše kvadratke in jih zavijemo v štručko. Te pomočimo v razžvrkljano jajce in jih, kot se pujs v blatu, povaljamo v maku. Polagamo jih na peki papir in pustimo stati še tričetrt ure preden jih postavimo v pečico ogreto na 170 stopinj Celzija. Pečemo jih 30 minut. Pa dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。