Peka pokovke je lahko precej težavno in veliko napornejše opravilo, kot se zdi na prvi pogled. Ne samo da med peko le redko počijo vsa zrna, večina od njih se kaj hitro tudi prime na dno ponve in celo zažge. Da bi se vsem nevšečnostim v zvezi s peko pokovke v prihodnje izognili, smo našli preprost recept in trik za peko popolne pokovke.
Čas je, da se za vedno poslovimo od zažgane pokovke in koruznih zrn, ki pri peki ne počijo; tukaj sta preprost recept in trik za peko popolne pokovke …
続きを読む: 秋のレシピ:サツマイモとカボチャのおいしいレチナシチュー
Recept za popolno pokovko
Sestavine za popolno pokovko:
- 3 žličke kokosove maščobe
- 1/3 skodelice koruznih zrn za pokovko
- 1 žlička masla za preliv
- 塩
準備手順 popolne pokovke:
V ponvi raztopimo kokosovo maščobo, ki ji po želji dodamo sol. V olje položimo 4 zrna in ponev pokrijemo. Ko zrna počijo, dno ponve prekrijemo s preostalimi zrni. Ponev pokrijemo in odstavimo z vročine. Štejemo do 30 (lahko tudi na glas, kar bo še posebej razveselilo naše najmlajše) in ponev vrnemo na kuhalnik. Ta preprosti trik bo povzročil, da bodo vsa zrna počila naenkrat. Med enakomernim pokanjem ponev premikamo levo in desno. Ko se pokanje upočasni, ponev odstranimo s štedilnika in popolno pokovko stresemo v veliko skledo. V še vedno vroči ponvi stopimo maslo in z njim prelijemo pokovko v posodi. Po želji dodatno solimo in postrežemo.