ミルカチョコレートは店頭から消えることが多いお菓子のひとつです。このレシピを試してみたら、次回はミルカのかけらを食べるのではなく、ミルカのケーキを準備し始めるからです。
Kaj je še boljše kot Milka čokolada? Milka torta! Milka チョコレート nas že več kot stoletje razvaja s številnimi okusi. Dve vrsti Milka čokolade bomo tokrat uporabili kot sestavini, saj je na meniju Milka torta! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (30分未満 efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!
続きを読む: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!
Recept za Milka torto:
Sestavine za Milka torto:
- 300 g mlečne čokolade Milka
- 100 g bele čokolade Milka
- 牛乳1リットル
- 3 vaniljevi pudingi
- 8-10 žlic rjavega sladkorja
- スイートクリーム 500ml
- 200 g keksov (Petit Beurre)
Postopek priprave Milka torte:
Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!
Video recept: