FBピクセル

レシピ: おいしい子羊肉とナスのムサカ - Gorenje & シェフ Bine Volčič

新しい Gorenje オーブンは、最新のデザイントレンドと高品質の素材が特徴で、メンテナンスと掃除が簡単です。そのような機能の 1 つは熱分解、つまりオーブンの自動洗浄です。これにより、オーブンに油汚れやその他の残留物が 1 つも残らないようになります。これで、私たちのオーブンは再び使用できるようになります。今回は美味しいラム肉とナスのムサカをご用意しました。 7 月 31 日まで開催される賞品ゲームを忘れないでください。このゲームでは、シェフ Binet Volčič のポータルで 1 か月のオンライン料理コースを獲得できます。

Vgradne pečice Gorenje so tehnološko dovršene ter omogočajo odlično pečenje in raznovrstno pripravo hrane. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu pečenja in kuhanja ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster ビネ・ヴォルチッチ. Nove pečice tako odlikujejo najsodobnejši oblikovalski trendi in kakovostni materiali, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje.

Novo generacijo kuhinjskih aparatov Gorenje predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volčič.
Novo generacijo kuhinjskih aparatov Gorenje predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volčič.

Kaj je piroliza?

Čiščenje s pirolizo je najučinkovitejši in najnaprednejši način čiščenja pečice brez kakršnihkoli detergentov. Temperatura do 500 °C poskrbi, da je pečica povsem čista in brez enega samega maščobnega madeža ali drugih ostankov. Nežno čiščenje traja 90分, srednje intenzivno 120分, zelo intenzivno pa le 150分; pri tem je učinek čiščenja posledično sorazmeren s trajanjem. Po koncu čiščenja obrišemo le še morebitne ostanke. Maksimalno trajanje in intenzivnost pirolitičnega čiščenja s 150-minutnim programom pa zagotavljajo modeli pečic Gorenje Superior.

Čiščenje s pirolizo je učinkovit in napreden način čiščenja pečice.
Čiščenje s pirolizo je učinkovit in napreden način čiščenja pečice.

続きを読む: レシピ: カード餃子とプラム - Gorenje & シェフ Bine Volčič

S pomočjo kuharskega mojstra Bineta Volčiča smo se tokrat lotili priprave slastne musake z jagnjetino in jajčevci. Pa dober tek!

Sestavine za pripravo musake Iz jagnjetine in jajčevcev (za 4 osebe):

  • nekaj žlic olivnega olja
  • 3 velike čebule
  • 5 strokov česna
  • 1 kg mlete jagnjetine
  • コショウ
  • 赤ワイン 200ml
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 400 g paradižnikovih pelatov
  • 2 korenja
  • シナモンスティック 2本
  • 1 žlička pimenta
  • 3 večji jajčevci
  • バター 70g
  • 70 g bele moke
  • 牛乳 500ml
  • 200 g ribanega sira
  • 2 srednje velika jajca

1. Spodnje in zgornje grelo, 150°C, 30 minut
2. Grill z ventilatorjem, 200°C, 10 minut

V ponvi segrejemo olje, dodamo drobno narezano čebulo, sesekljan česen ter olupljeno in na manjše kocke narezano korenje. Ko se korenja rahlo obarva, dodamo meso, temperaturo povišamo in pečemo toliko časa, da meso enakomerno porjavi. Deglaziramo z vinom in tik preden tekočina povsem povre, dodamo še paradižnikov koncentrat in pelate, cimetovi palčki in piment. Kuhamo pol ure, občasno premešamo. Jajčevce narežemo na debeline dveh centimetrov, pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo ter popečemo z obeh straneh.
Pripravimo še bešamel. Stopimo maslo, dodamo moko ter kuhamo minuto ali dve. Zmanjšamo temperaturo in postopoma dodajamo vroče mleko. Počasi naj vre 15 minut, nato dodamo 100 g sira, solimo in popramo. Ko se malce ohladi, vmešamo še jajci. V ognjevarno posodo po slojih zlagamo sestavine. Najprej pečene jajčevce, nato plast mesa, nato tretjino sirne omake. Priprava ponovimo. Na koncu naložimo jajčevce, prelijemo s preostalo omako in posujemo s preostalim sirom. Postavimo v predogreto pečico na 3. nivo in pečemo v dveh korakih. Pred serviranjem naj musaka počiva nekaj minut.

Slastna musaka iz jagnjetine in jajčevcev
Slastna musaka iz jagnjetine in jajčevcev

Ne pozabimo! Do 31. julija poteka 賞品ゲーム, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

詳しくは

Več informacij o pirolizi Gorenje:
gorenje.si 

Več informacij Bine Volčič:
binevolcic.si 

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。