ピーナッツバターはとても美味しいので、不健康な食品のリストに入れるのも無理はありません。でも、焦らないようにしましょう!確かに脂肪が多く含まれていますが、それらは不飽和であり、つまり健康的です。果物と競合できるようにする抗酸化物質や、体に有益なアミノ酸も配合しています。そして、それが家でとても簡単に作れると知ったら、二度と買わないでしょう。健康的なピーナッツバターのレシピを読んでください。
Kupljeno ピーナッツバター ima lahko veliko transnasičenih maščobnih kislin. Zdravo arašidovo maslo, kakršno si lahko pripravite sami doma, pa je v resnici priporočljivo tudi v času diete. Resda je visokokalorično, a nekaj žlic na teden dokazano zmanjšuje pojav debelosti, saj študije kažejo, da ljubitelji arašidovega masla običajno ne presežejo dnevnega limita kalorij.
Če imate torej slabo vest, ker ga uživate, in ga želite v želji po bolj vitki postavi črtati z jedilnika, nikar! Sploh ne, če si boste pripravili zdravo različico kikirikijevega masla in se izognili vsem ”pastem”, ki jih prinaša industrijsko pridelano arašidovo maslo.
続きを読む: レシピ:減量のためのパン
Recept za zdravo arašidovo maslo:
Sestavine za zdravo arašidovo maslo:
- 400 g oluščenih nesoljenih arašidov
- pol žlice rastlinskega olja (lahko tudi arašidovega)
- pol žlice medu
Postopek priprave zdravega arašidovega masla:
Vse sestavine stresemo v aparat za mletje. Mešamo toliko časa, da se arašidi popolnoma zdrobijo in nastane gosta krema. Prestavimo v kozarček, in arašidovo maslo je pripravljeno za uživanje. Če ga hranite v hladilniku, bo zdržal tudi dva meseca.