スムレクラの寺院は死んだ、アテリエ万歳。 1903 年創業のホテル ユニオンの有名レストランが生まれ変わりました。 30年の時を経て、料理だけでなくコンセプト、空間も徹底的にリニューアルし、店名も変更した。 「何を食べているか教えてください。もっと上手に料理しますよ」と彼らは言います。勝負を受けて立つ!リュブリャナで最もモダンなレストランへようこそ。
Nazorjeva ulica 2
リュブリャナ、スロベニア
Sobota od 18:00 do 22:00
有名な スプルース寺院 je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni ヨルグ・ズパン, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre そしてで Strelcu で Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.
続きを読む: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi kraft pivi, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
詳しくは:
ユニオンホテルズ.eu