Ste eden tistih, ki so razočarani nad vsesplošno uporabo industrijskih zamrznjenih izdelkov in koncentratov v jedeh? Potemtakem je gostilna Škrnic'lj prava za vas. Kuhar hrane s konceptom, Andrej Belovič, dela drugače. Tako kot so delale v preteklosti mame in babice. On pripravlja tisto, kar (z)raste na njivi.
Šmartinska 125
류블랴나
오브 tržnici v BTC, v pokritem delu, se nahaja gostilna Škrnic’lj. Posebna vrsta gostilne ali kraj, kjer lahko okušamo jedi na žlico, skuhane iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev, popolnoma brez industrijskih dodatkov in dodane moke. Tiste jedi, ki jih pridelamo doma, in ne v Čilu, na Madagaskarju ali kje drugje. Hrana je vedno sveža, skuhana največ en dan prej. Kar lahko pomeni samo plus, saj vemo, da so jedi na žlico okusnejše dan po tem, ko jih pripravimo. Recepture jedi so vzete iz starih knjig.
Zanimivo je tole: gostje si morajo vzeti pladenj in pribor, si za pultom naročiti jed in po obedu za seboj tudi pospraviti. Posledično so cene tu nižje, saj v Škrnic’lju ne potrebujejo človeka, ki bi skrbel za strežbo.
더 읽어보기: Zebra Patisserie: 달콤한 프랑스의 비밀
V Škrnic’lju se lahko okrepčamo z joto, svežim zeljem, sarmo s pirejem, vampi, pasuljem, ričetom, segedinom, matevžem, solato in okusnim (in vsak dan drugačnim) domačim kruhom. Poskrbljeno je tudi za svež in domač poobedek. Jabolčni zavitek in sladka grmada iz svežega sadja bosta popolnoma razvnela vaše brbončice.
추가 정보:
skrniclj.si