面包在人们心中一直占有特殊的地位。有时它将丰裕与饥荒、日常生活与假日区分开来。诸如“肚子渴了要面包”之类的谚语,以及诸如“用这种面粉做不出面包”之类的轻松谚语,也赋予了它在历史上的重要性和分量。面包的种类繁多,面包店、传统和知识也多种多样。我们了解我们的面包,所以我们收集了世界各地最著名的面包类型。
Slovenci imamo radi kruh, o tem čivkajo pekarne na vsakem koraku. A tudi drugod po svetu kruh ni zgolj del zgodovinske simbolike. Nekatere vrste kruha so celo ”izvozni artikel”, kot npr. bageta. Dolgo francosko štručko in še druge najbolj znane vrst kruh na svetu smo zato zbrali v galeriji. Nekaj ste jih verjetno že poskusili, saj jih pečejo tudi pri nas, druge pa le poskusite, ko se vam ponudi priložnost. Ali pa poglejte 关于如何重复使用旧面包的 10 个有趣想法 ali ga specite sami. Pa dober tek.
阅读更多: 气味:无需食谱即可制作 10 种菜肴 #2