罂粟花,当我们经过一家面包店,它们在玻璃后面嘲笑我们,并像塞壬一样用令人陶醉的气味邀请我们时,谁能抗拒它们呢?在家就能准备柔软又香喷喷的罂粟花,你再也不用去面包店了!
你爱 makovke? Le kdo ne mara tega dišečega pekovskega peciva, zaradi katerega tako radi zavijemo v pekarno. Pa ste vedeli, da lahko prav tako okusne, mehke in dišeče makovke pripravite tudi sami doma? Za vas imamo 简单的食谱, ki bo ”pozlatil” naše besede.
Recept za domače makovke:
Sestavine za domače makovke:
- 0,5 kg moke
- 2个蛋
- polovico kocke kvasa
- 2汤匙糖
- 1 čajna žlico soli
- 300毫升牛奶
- 30 克 黄油
- mak (namesto maka lahko uporabimo kateri drug posip- sezam, mandlje, orehe,…)
阅读更多: 食谱:多汁大理石蛋糕
Postopek priprave domačih makovk:
Sprva naredimo kvasec. V skodelico nadrobimo kvas, posujemo žlico sladkorja, zalijemo z decilitrom mleka, premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati okoli 10 minut, da začne vzhajati. Medtem ko kvas raste, v skledo presejemo moko (zaradi tega bodo makovke bolj puhaste) in na sredino naredimo jamico. Po robu posujemo sol in preostali sladkor. Na sredino vlijemo kvasec, jajce, mlačno mleko in stopljeno maslo. Postopno primešamo moko in zamesimo testo. Tega temeljito pregnetemo, da se vse sestavine povežejo in postane prožno ter gladko. Prestavimo ga v pomokano skledo, prekrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati nekje okoli ene ure. Nato ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo v pravokotnik na centimeter debeline. Pravokotnike razrežemo na manjše kvadratke in jih zavijemo v štručko. Te pomočimo v razžvrkljano jajce in jih, kot se pujs v blatu, povaljamo v maku. Polagamo jih na peki papir in pustimo stati še tričetrt ure preden jih postavimo v pečico ogreto na 170 stopinj Celzija. Pečemo jih 30 minut. Pa dober tek!