谁说为了节食就必须放弃冰淇淋?我们向您介绍自制无糖冰淇淋的食谱,不会让您良心不安!
Tudi vas poleti pogosto zamika 冰淇淋, a si ga odtrgate od ust, ker pazite na linijo? Kaj pa če vam povemo, da lahko sladoled uživate 良心无愧?
阅读更多: 食谱:简单的自制水果冰淇淋
Tukaj je preprost recept za domači sladoled brez sladkorja, ki bo za vedno spremenil vaš pogled na to božansko sladico. Da, sladoled je sladica in sladica je enako sladkor, a kot boste spoznali v nadaljevanju, skrivnost dobrega sladoleda ne tiči v sladkorju …
自制无糖冰淇淋的配方:
自制无糖冰淇淋(4人份)材料:
- 2.5 dl 部分脱脂甜奶油
- 2.5 dl 脱脂牛奶
- 0.5杯不加糖可可粉
- 2个蛋黄
- 1 个香草荚
自制无糖冰淇淋的制作过程:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!