煎蛋卷有一百零一种制作方法。我们向您呈现一种闻起来像土豆和火腿的味道。土豆煎蛋配火腿和奶酪被认为是世界上最受欢迎的食谱之一,如果您还不知道,请尽快纠正这个错误。
Krompirjeva omleta s šunko in sirom je dobra tako hladna kot topla. Je precej nasitna, in če je ne boste zmogli pojesti cele, jo lahko imate naslednji dan za malico.
阅读更多: 食谱:袋装煎蛋卷 - 同时制作一个或多个煎蛋卷的最有趣的方法
Ta recept je navdušil že milijone po svetu in tudi vi omlete v prihodnosti ne boste več želeli pripravljati drugače.
Recept – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
Sestavine – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
- 500 g krompirje
- 150 克 面粉
- 1 个鸡蛋
- 橄榄油
- 100 g rezin šunke
- 100 g topljivega sira (lahko je tudi dimljen)
- 盐和胡椒粉调味)
Postopek priprave krompirjeve omlete s šunko in sirom:
Krompir operemo, ga neolupljenega damo v večji lonec ter zalijemo s hladno vodo. Kuhan krompir odcedimo in toliko ohladimo, da ga lahko primemo v roko. Nato ga olupimo in damo skozi stiskalec. Primešamo jajce, moko, sol in poper. Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Večjo ponev namastimo z olivnim oljem in vanjo položimo polovico mase, ki jo razporedimo po ponvi. Dodamo rezine šunke in sira (kombiniramo) in prekrijemo s preostankom krompirjeve mase. Omleta naj se na vsaki strani pri blagem ognju peče 15 do 20 minut. Pa dober tek!
Videorecept za krompirjevo omleto s šunko in sirom: