葡萄酸奶蛋糕是一种清爽健康的甜点,可以轻松与热量更高的甜点竞争。此外,您不需要烤箱来准备它。
Obožujete 蛋糕, a se jih bojite sami pripraviti, saj menite, da niste dovolj dober cukerpeker. Jogurtova torta z grozdjem je kot nalašč za vse, ki ste se prepoznali v zgornji povedi. Ko se boste lotili tega recepta, boste videli, da v resnici nimate dveh levih rok, saj za pripravo te torte ni treba biti slaščičarski mojster.
阅读更多: 食谱:舔手指赏金蛋糕
Poleg enostavne priprave je druga dobra lastnost jogurtove torte z grozdjem tudi to, da jo pripravite 不烘烤.
Recept za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:
Sestavine za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:
- 200 g polnozrnatih piškotov z ovsenimi kosmiči
- 80 克 黄油
- 2 žlici medu (tekočega)
- 5 dl jogurta (čvrstega)
- 2汤匙柠檬汁
- 1 žlica nastrgane limonine lupine
- 4 dl 甜奶油
- 1 želatina v prahu (lahko tudi agar)
- črno ali belo grozdje (lahko tudi drugo sadje)
Postopek priprave jogurtove torte z grozdjem brez peke:
Najprej v kozici raztopimo maslo. Odstavimo in toliko počakamo, da se maslo rahlo ohladi. Zdrobimo piškote (ročno ali v mešalniku), jih vmešamo v maslo ter dobro pregnetemo, da nastane piškotna masa. Z njo obložimo tortni model (premera 24 cm) in jo dobro pritisnemo ob dno pekača. Postavimo v hladilnik za 30 minut. Vmes s šestimi žlicami vode zmešamo želatino in pustimo, da nabrekne (pribl. 10 minut). Tačas zmešamo limonin sok, limonino lupino, med in jogurt, v ločeni skledi pa čvrsto stepemo smetano, ki jo nato vmešamo v jogurtovo zmes. Želatino raztopimo v kozici in pri tem pazimo, da ne zavre. Ko se rahlo shladi, ji vmešamo jogurtovo kremo. To prelijemo na piškotno podlago in rahlo potresemo tortni model, da se enakomerno razporedi. Za dve uri torto prestavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za konec jo okrasimo z grozdjem, ki smo ga prej dobro oprali. Pa dober tek!