虽然最初的萨赫蛋糕是萨赫酒店严格保守的秘密,但该酒店在 1953 年(这一年在维也纳被称为维也纳糖果连锁店 Demel 和萨赫酒店),您还可以用我们最著名的维也纳甜点的简单配方说服您所爱的人。
Sacher torta in njeni začetki segajo v davno leto 1832, ko je knez Metternich svoji dvorni kuhinji naročil, da zanj in njegove elitne goste pripravi sladico, ki jo ti ne bodo mogli zavrniti. Ker pa je ravno takrat glavni kuhar zbolel, je stvar v roke vzel njegov vajenec, komaj 16-letni Franz Sacher. Gostje so bili navdušeni že nad njegovo izvedbo, še bolj pa so od navdušenja vzklikali vsi, ki so poizkusili torto njegovega sina Eduarda. Ta je namreč očetovemu receptu dodal čokoladen preliv in domačo marelično marmelado. Rojena je bila slastna čokoladna torta s sočnim polnilom, ki dandanes velja za sinonim za Dunaj. Čeprav si lastništvo originalnega recepta dandanes lasti hotel Sacher, lahko z našim enostavnim receptom vseeno pripravimo vrhunsko sacher torto, ki se kar topi v ustih.
Sestavine za sacher torto – biskvitno testo:
- 150 克 面粉
- 200 g zmehčanega masla
- 100克糖
- 100 克 糖粉
- 100 克 食用巧克力
- 100 克 牛奶巧克力
- 6 个鸡蛋
- 1/4 pecilnega praška
阅读更多: 食谱:巧克力舒芙蕾
馅料配料:
- 150 g domače marelične marmelade
釉料成分:
- 200 克 黑巧克力
- 100 克黄油
过程:
Nad parno kopeljo v večji posodi raztopimo čokolado in maslo. Premešamo in dodamo polovico sladkorja, sladkor v prahu in rumenjake. Beljake stepemo s preostalo polovico sladkorja v trden sneg. Moko in pecilni prašek presejemo. V beljake počasi umešamo čokoladno zmes in moko ter enakomerno mes prelijemo v namaščen pekač za torte. Za približno 50 minut postavimo na srednjo rešetko v pečici, ki jo prehodno ogrejemo na 180 stopinj. Pečeno čokoladno biskvitno testo vzamemo iz pekača in ga ohladimo. Ohlajenega na debelo premažemo z marelično marmelado. Biskvit lahko tudi razpolovimo, z marmelado premažemo prvo plast in nanjo postavimo drugo. Po želji. V kozici razstopimo čokolado in maslo ter z dobljeno glazuro prelijemo našo vrhunsko sacher torto. Postrežemo z izdatno merico stepene smetane in uživamo.