这次,我们与 Gorenje 一起推出了一款新型组合式蒸汽烤箱,这无疑是 Gorenje 新一代嵌入式厨房电器中最大的一笔收购。由于其作用系统,用其烹制的菜肴保持了正确的结构,并且还保留了大部分维生素和矿物质。先进的MultiSteam 360°空气循环系统,蒸汽分布均匀,保证食物的嫩度和柔软度。这次我们将在主厨 Binet Volčič 的精湛手艺下准备李子豆腐饺子,当然我们不要忘记还有抽奖活动,可以在主厨 Binet Volčič 的门户网站上赢取为期一个月的在线烹饪课程。
Gorenje tokrat predstavlja kombinirano parno pečico, ki je največja pridobitev v sklopu nove generacije vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje. Zaradi sistema delovanja, ki deluje na osnovi čiste pare in izpopolnjenje tehnologije vpihovanja, v njej pripravljene jedi obdržijo pravo strukturo, zadržijo večino svojih vitaminov in mineralov, njihov okus pa je zato intenzivnejši in polnejši. V pari kuhana riba, jajca ali nežna piščančja prsa z rižem in zelenjavo tako dobijo nove dimenzije okusa, medtem pa kombinacija kuhanja v pari in pečenja na vročem zraku poskrbi za hrustljave hlebce kruha, krhke piškote nebeškega okusa ali pa karamelizirano čebulo in korenje, ki bodo še posebej razvajali naše brbončice.
Kaj je MultiSteam 360° ?
Parne pečice Gorenje uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan že iz funkcije MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, jedi pa so tako še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so resnično boljši.
阅读更多: 食谱:烤甜菜根配百里香和山羊奶酪 - Gorenje 和主厨 Bine Volčič
S kombinirano parno pečico bomo tokrat pripravili skutne cmoke s slivami, pomagala pa nam bo mojstrska roka chefa Bineta Volčiča.
材料(4人份):
- 300 g skute
- 60 克 融化的黄油
- 盐
- 2个蛋
- 100 g pšeničnega zdroba
- 100 g bele moke
- 12– 16 sliv
- beli sladkor
对于敷料:
- sladkor (po želji)
- piment (po želji)
- 3汤匙黄油
- 2汤匙面包屑
Skuto pretlačimo in gladko razmešamo s stopljenim maslom. Primešamo zdrob, jajci in toliko moke, da dobimo gladko testo, ki se ne lepi na roke. Pognetemo in pokrijemo s folijo ter pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku. Nato na pomokani površini oblikujemo testo v debelo klobaso, jo narežemo na in vsako sploščimo med pomokanimi dlanmi. V sploščeno testo zavijemo cele slive skupaj s peško, da sok slive ostane v sadežu. Na peško pa moramo biti pozorni, ko cmok jemo. Robove testa okoli slive dobro stisnemo in oblikujemo cmoke. Položimo jih v pekač z luknjicami enega zraven drugega in kuhamo v predogreti parni pečici na 100 stopinj okoli 15 minut.
Za serviranje v ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo, da dobijo zlatorumeno barvo. Drobtine potresemo po cmokih. Po želji jih lahko še sladkamo in dodamo mleti piment.
Ne pozabimo! Do 7月31日 正在发生 有奖游戏, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.