Nove pečice Gorenje odlikujejo najsodobnejši oblikovalski trendi in kakovostni materiali, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje. Ena takih funkcij je tudi piroliza, samodejno čiščenje pečice. Ta poskrbi, da je pečica brez enega samega maščobnega madeža ali drugih ostankov. Naša pečica je tako pripravljena na ponovno uporabo. Tokrat smo pripravili slastno musako iz jagnjetine in jajčevcev. Ne pozabimo na nagradno igro, ki poteka do 31. julija in nam lahko prinese enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
Vgradne pečice Gorenje so tehnološko dovršene ter omogočajo odlično pečenje in raznovrstno pripravo hrane. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu pečenja in kuhanja ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster 拜恩·沃尔西奇. Nove pečice tako odlikujejo najsodobnejši oblikovalski trendi in kakovostni materiali, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje.
Kaj je piroliza?
Čiščenje s pirolizo je najučinkovitejši in najnaprednejši način čiščenja pečice brez kakršnihkoli detergentov. Temperatura do 500 °C poskrbi, da je pečica povsem čista in brez enega samega maščobnega madeža ali drugih ostankov. Nežno čiščenje traja 90分钟, srednje intenzivno 120分钟, zelo intenzivno pa le 150分钟; pri tem je učinek čiščenja posledično sorazmeren s trajanjem. Po koncu čiščenja obrišemo le še morebitne ostanke. Maksimalno trajanje in intenzivnost pirolitičnega čiščenja s 150-minutnim programom pa zagotavljajo modeli pečic Gorenje Superior.
阅读更多: Recept: Skutni cmoki s slivami – Gorenje & chef Bine Volčič
S pomočjo kuharskega mojstra Bineta Volčiča smo se tokrat lotili priprave slastne musake z jagnjetino in jajčevci. Pa dober tek!
Sestavine za pripravo musake Iz jagnjetine in jajčevcev (za 4 osebe):
- nekaj žlic olivnega olja
- 3 velike čebule
- 5瓣大蒜
- 1 kg mlete jagnjetine
- 盐
- 胡椒
- 200 毫升 红酒
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 400 g paradižnikovih pelatov
- 2 korenja
- 2 根肉桂棒
- 1 žlička pimenta
- 3 večji jajčevci
- 70 克 黄油
- 70 g bele moke
- 500毫升牛奶
- 200 g ribanega sira
- 2 srednje velika jajca
1. Spodnje in zgornje grelo, 150°C, 30 minut
2. Grill z ventilatorjem, 200°C, 10 minut
V ponvi segrejemo olje, dodamo drobno narezano čebulo, sesekljan česen ter olupljeno in na manjše kocke narezano korenje. Ko se korenja rahlo obarva, dodamo meso, temperaturo povišamo in pečemo toliko časa, da meso enakomerno porjavi. Deglaziramo z vinom in tik preden tekočina povsem povre, dodamo še paradižnikov koncentrat in pelate, cimetovi palčki in piment. Kuhamo pol ure, občasno premešamo. Jajčevce narežemo na debeline dveh centimetrov, pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo ter popečemo z obeh straneh.
Pripravimo še bešamel. Stopimo maslo, dodamo moko ter kuhamo minuto ali dve. Zmanjšamo temperaturo in postopoma dodajamo vroče mleko. Počasi naj vre 15 minut, nato dodamo 100 g sira, solimo in popramo. Ko se malce ohladi, vmešamo še jajci. V ognjevarno posodo po slojih zlagamo sestavine. Najprej pečene jajčevce, nato plast mesa, nato tretjino sirne omake. Priprava ponovimo. Na koncu naložimo jajčevce, prelijemo s preostalo omako in posujemo s preostalim sirom. Postavimo v predogreto pečico na 3. nivo in pečemo v dveh korakih. Pred serviranjem naj musaka počiva nekaj minut.
Ne pozabimo! Do 7月31日 正在发生 有奖游戏, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.