大理石蛋糕(也是双色蛋糕)是一种由浅色和深色(可可)面团制成的蓬松蛋糕。该糕点适合搭配茶、咖啡或一杯牛奶,其特点不仅在于制作简单、味道极佳,而且还可以长期保持新鲜。
Marmorni kolač ne sme manjkati na nobeni praznični mizi, je namreč prava praznična klasika. Pecivo z rjavim vzorcem, ki ga ustvarja dodatek kakava, lahko pripravi vsak.
阅读更多: 食谱:最好的自制potica
Je slasten in precej dlje ostane 多汁的 kot preostalo tovrstno pecivo.
Recept za marmorni kolač:
Sestavine za marmorni kolač:
- 4个鸡蛋
- 225 g moke
- 225 克 软化黄油
- 225 g sladkorja v prahu
- 1 žlica vaniljevega izvlečka
- 3 žlice mleka
- 2汤匙可可粉
- 发酵粉
Postopek priprave marmornega kolača:
Zmešamo maslo, sladkor in jajce ter dobro premešamo. Dodamo mleko, moko, vaniljev izvleček in pecilni prašek ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes, ki jo nato razdelimo v dve skledi. V eno dodamo še kakav v prahu. Masi izmenično vlivamo v okrogel pekač, ki smo ga prej namastili z maslom. Naj se prelivata. Na koncu s tanko paličico maso dodatno premešamo, da bo nastal vzorec marmorja. Kolač pečemo od 45 do 55 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Pa dober tek!