在十月份的烹饪学院——CITY CHEF,学员们在重新装修的博世和西门子沙龙里,近距离地欣赏了意大利美食,并在愉快的陪伴下再次品尝了每一盘菜肴。一份是卡普雷塞沙拉,一份是配牛肝菌和虾的面疙瘩,一份是生“西西里”馄饨,甚至意大利提拉米苏也没有留到后面。同时,我们还配了一滴ruj,一次是一杯ribula,一次是sauvignon,第三次是chianti,但连Jamnica赛事的官方水都没有缺少。
Če ste tuhtali, kaj je v Ljubljani 21. oktobra 2015 tako zelo dišalo, je za omamne dišave ”kriva” italijansko obarvana kuharska akademija – CITY CHEF, ki je še enkrat več potekala v prenovljenem salonu Bosch in Siemens. Udeleženci smo pod prste zopet gledali kuharskima čarodejema, Draganu Marjanoviću, glavnemu kuharju Gostilnice in pizzerije 卡瓦尔 ter slaščičarskemu mojstru iz slaščičarne 洛丽塔, Gregi Rodetu, seveda pa smo za končen rezultat tudi sami prispevali nekaj svojih kuharskih veščin.
阅读更多: 报名:CITY CHEF 烹饪学院 - 十二月庆祝活动
Njoki, ravioli, tiramisu… Ne veste, kaj ste zamudili! No, v bistvu veste, ker vam pravkar razlagamo (glej recepte spodaj). Toda ni časa za objokovanje, ker nas že 2015 年 11 月 18 日 čaka nova kuharska akademija – CITY CHEF (Decembrska praznovanja) v družbi Jamnice, uradne vode dogodka. Ta bo praznično obarvana. Vljudno vabljeni!
Recept za njoke z jurčki in gamberi (kozicami)
Sestavine za njoke z jurčki in gamberi (kozicami):
- 汤团
- sveži jurčki
- gamberi
- por
- 蒜
- 白酒
- jušna osnova
- 黄油
- 香菜
- sir grana padano
- 橄榄油
- 盐和胡椒
Priprava njokov z jurčki in gamberi (kozicami):
V ponvici na vročem olju na hitro prepražimo gambere, dodamo sveže jurčke, prepražimo por, dodamo česen in zalijemo z belim vinom. Počakamo 1-2 minuti, da alkohol izpari. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo maslo in v tako pripravljeno omako dodamo posebej skuhane njoke. Pokuhamo, da se z omako prepojijo, solimo, popramo, dodamo peteršilj, oljčno olje, premešamo in serviramo.
Recept za italijanski tiramisu:
Sestavine za italijanski tiramisu:
- bebe piškoti
- 4个鸡蛋
- 40 克 面粉
- 40 g koruznega škroba (gutin)
- 80 克 糖
Priprava italijanskega tiramisuja:
Ločimo jajce, beljake stepemo s polovico sladkorja, rumenjake pa s preostalim sladkorjem. V rumenjake vmešamo moko in gustin ter dodamo beljake s sladkorjem. Na 180 stopinjah pečemo približno 15 do 18 minut.