假期快到了,这个时候厨房里有一张王牌就派上用场了。 Kaval Inn and Pizzeria 的主厨 Dragan Marjanović 也考虑到了这一点,他在 2015 年的上一届 CITY CHEF 烹饪学院为我们配备了多达四人。我们喜欢准备章鱼沙拉、栗子汤团配虾和鱼、半熟牛排配烤土豆和甜咸甜点,以时尚的方式结束了 2015 年的季节。不乏好伙伴,甚至没有 Jamnica 赛事的好水和官方水。
Zastor je padel še nad eno kuharsko akademijo CITY CHEF (Kuharska akademija – CITY CHEF – decembrska praznovanja), s čimer je padel tudi zastor nad sezono 2015, saj je bila to zadnja v letošnjem tem letu. Tudi na zadnji akademiji, ki zopet potekala v prenovljenem salonu Bosch in Siemens, smo zahvaljujoč kuharskemu velemojstru Draganu Marjanoviću, glavnemu kuharju Gostilnice in pizzerije 卡瓦尔, brez katerega ne mine kuharska akademija CITY CHEF, dodobra razširili svoj repertoar kuharskega znanja.
Spretno in z obilico humorja nas je popeljal in angažiral pri pripravi hobotnice v solati, kostanjevih njokov z gamberi in ribo, pečenega krompirja in govejega zrezka ter sladice s kozjim sirom, ki je lepo zaokrožila tri urice druženja ob štedilniku. Ob hrani pa je naše brbončice razvajalo tudi različno vino in uradna voda dogodka 坑.
阅读更多: Pulse:烹饪学院 - CITY CHEF - 意大利美食
Recept: Hobotnica v solati
Sestavine za hobotnico v solati:
- hobotnica
- jušna osnova
- 1 片月桂叶
- 1 kozarec črnih/zelenih oliv
- paradižnik češnjevec
- 2瓣大蒜
- 1/2 kg kuhanega krompirja
- 橄榄油
- 盐和胡椒
- 醋
- 香菜
Hobotnico očistimo in jo kuhamo z jušno zelenjavo nekje od ene ure do ure in pol (odvisno od velikosti hobotnice), da se zmehča. Ko se hobotnica ohladi, jo olupimo in narežimo na kolobarje. Dodamo narezane olive in paradižnik, nasekljan oz. nariban česen ter na kocke narezan kuhan in že ohlajen krompir. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, prelijemo z olivnim oljem ter dobro premešamo. Dodamo še kis, posujemo s peteršiljem in solata je pripravljena, da jo postrežemo.