第一个为期两周的特尔尼奇奶酪节(组织者称之为“每张桌子上都有特尔尼奇”)将于本周六在卡姆尼克开始。 trnič 奶酪节是 Trnič na evno mizo 项目的一部分,它将在 Okusi Kamnika - Podeželje 市场开始。
Marčevska edicija živilske tržnice Okusi Kamnika – Podeželje se bo tokrat delno prelevila v prostor za kuhanje v živo: na Glavnem trgu bodo v mobilni kuhinji 3 priznani kamniški chefi, Janez Bratovž (JB restavracija), Janez Uršič (Gostilna pri planinskem orlu) in Primož Repnik (Gostilna in penzion Repnik), pripravljali jedi s trničem. Tako bodo ta trdi sir značilne hruškaste oblike z Velike planine v pokušino ponudili obiskovalcem, trnič pa bo na voljo tudi za nakup.
Možnost pokušine dobrot se bo nato vse do vključno 13. aprila v okviru praznika nadaljevala v angažiranih lokalnih restavracijah 和 posebnimi jedmi in menuji, ki trnič bolj ali manj ustvarjalno vključujejo. Po izteku prvega praznika pa bo sir na voljo tudi 整个斯洛文尼亚 v izbranih restavracijah in trgovinah.
Sir trnič, ki ga bodo v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik tudi v prihodnje predstavljali na različnih dogodkih po Sloveniji, želijo postaviti na vsako slovensko mizo.