مرحبًا، اليوم هو يوم النوتيلا العالمي! لمدة 14 عامًا على التوالي، تميز يوم 5 فبراير بهذا الدهن اللذيذ، والذي لم يعد لفترة طويلة مجرد دهن على الخبز، ولكنه غالبًا ما يكون أيضًا العنصر الرئيسي في الحلويات. ناهيك عن أن نوتيلا حصلت على مقهى وفندق خاصين بها خلال هذه الفترة، كما تعرفنا على نوتيلا البيضاء!
ل اليوم العالمي للنوتيلا se lahko zahvalimo ameriški blogerki Sari Rosso, ki je prvi svetovni dan Nutelle obeležila 5. februarja 2007. Ta je kmalu postal svetovni fenomen, oboževalci pa so svojo strast do Nutelle delili prek družbenih omrežij s pomočjo fotografij, receptov, pesmi in sporočil. Leta 2015 je “dolžnost” preložila na Ferrero, podjetje, ki je zaslužno za ta slasten čokoladno-lešnikov namaz. Pri Ferreru tako vsako leto poiščejo ambasadorja Nutelle, nekoga s Sarino predanostjo, ki vse ljubitelje Nutelle nato vodi skozi sam praznik. Danes vas torej ne sme nihče okregati, če vas zaloti z žlico (ali prsti) v Nutelli!
عرض هذا المنشور على Instagram
Kako proslaviti 5. februar, svetovni dan Nutelle?
Na uradni spletni strani imajo nekaj norih predlogov, s katerimi lahko danes počastimo ta oboževan namaz.
- pripravite jed z Nutello;
- fotografirajte se z Nutello;
- ustvarite umetniško delo, ki ga navdihuje Nutella;
- pripravite originalno kombinacijo okusov – kombinirajte Nutello z nečim, kar nikoli ne bi pričakovali;
- razkrijte svojo prvo izkušnjo z Nutello;
- podarite ali pošljite Nutello ljudem, ki jih imate radi;
- naredite zabavo ali video zabavo z Nutello;
- napišite pesem ali skladbo o Nutelli.
Da pa bo vse skupaj nekoliko lažje, imamo za vas odličen recept za pito iz listnatega testa z Nutello! Nam se cedijo sline že samo ob pogledu na fotografijo, pa vam?
Sestavine (za 8 kosov)
- 2 zvitka listnatega testa
- 2 بيض
- 1 صفار بيضة
- 120 g lešnikove moke
- 120 g Nutelle (15 g/porcija)
تحضير
Nutello segrejte nad vodno kopeljo na majhnem ognju in jo nenehno mešajte. Nato odstavite z ognja in dodajte dve jajci, eno po eno, nato pa še lešnikovo moko. Vse skupaj stepete z metlico, dokler ne dobite gladke kreme.
En zavitek listnatega testa razvaljate, ga položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanj vlijete kremo do približno 2 cm od roba. Pokrijete z drugim razvaljanim zavitkom iz listnatega testa ter s prsti in s plosko stranjo noža pritisnete robove skupaj in ob pekač, da združite obe plasti listnatega testa. Postavite v hladilnik za 30 minut.
Ko vzamete sladico iz hladilnika, z vilicami nabodete površino in naredite okrasne vzorce, kot želite, ali pa z nožem na površino zarežete diamante.
V skledi z eno žlico hladne vode stepete rumenjak in premažete sladico. Nato jo za 25 minut postavite v pečico pri 200° C. Po 25 minutah temperaturo znižate na 170° C in pečete še 10 minut. Pito vzamete iz pečice in jo pred serviranjem ohladite. Pa sladek dober tek!
Več receptov za sladice, navdihnjene z Nutello, boste našli هنا.