ما نوع كعكة عيد الميلاد التي ستصنعها هذا العام؟ وصفة رولاد عيد الميلاد بالجوز وبدون دقيق هي أحد الأسباب التي تجعل عطلة هذا العام لا تُنسى!
Božično pecivo je nekaj najboljšega na tem svetu, in recept za božično rulado z orehi in brez moke prihaja ob pravem času. Prazniki so tako rekoč pred vrati. Ker pa je december vedno poln dejavnosti, smo izbrskali recept, zaradi katerega boste imeli na mizi nekaj domačega in sladkega, hkrati pa ne boste pekli dolgo v noč. Poleg tega je ta božična rulada z orehi in brez moke odličen način, da porabite morebiten presežek jajc v hladilniku.
Recept za božično pecivo: božična rulada z orehi in brez moke
المقادير:
- 8 بيضات
- 8 ملاعق سكر
- 100 جرام من الجوز المطحون (أو اللوز)
- 2 كيس من سكر الفانيليا
- 360 جرام من القشدة الحامضة (وعاءان) أو مزيج من القشدة الحامضة والزبادي السميك
- زبيب
- قشر الليمون
- قرفة
- رم
تحضير
Najprej v rumu namočimo rozine, ki mu dodamo vrečko vaniljevega sladkorja in naribano lupino limone. Pred tem že lahko damo segrevat pečico na 170 stopinj Celzija. V naslednjem koraku rumenjake ločimo od beljakov in iz slednjih naredimo sneg, medtem ko rumenjake z mešalnikom stepamo pri največji hitrosti ter jim postopno dodajamo sladkor in vsebino druge vrečke vaniljevega sladkorja. Ko masa postane penasta, vanjo z metlico vmešamo v sneg. Nato postopno dodamo zmlete orehe in maso razporedimo na pekač, obložen z namaščenim papirjem za peko. Maso pečemo od 15 do 20 minut. Ko je pečeno, pustimo, da se malce ohladi, a ne povsem do hladnega. Potem premažemo s kislo smetano ter po njej potresemo odcejene rozine in cimet. Testo je nato pripravljeno in treba ga je le še zaviti v rulado in za nekaj ur postaviti v hladilnik. Za konec sladico posujemo s sladkorjem v prahu ali čokoladnimi mrvicami. Vaše božično pecivo je pripravljeno. Pa sladek dober tek!