fbpx

القرفة: من التوابل ذات التأثيرات المفيدة العديدة للجسم

الصورة: إنفاتو

من المحتمل أنك قمت بتخزين القرفة في زجاجة في الجزء الخلفي من خزانة التوابل الخاصة بك. حان الوقت لنقله إلى مقدمة الرف والاستمتاع بجميع فوائده الصحية. القرفة تأتي في الواقع من لحاء الأشجار! هناك "قرفة حقيقية" واحدة فقط، وهي تأتي من سريلانكا. يطلق عليه قرفة سيلان. دعونا نلقي نظرة على بعض الأسباب الرائعة لإضافة القرفة إلى أطباقك.

Akne

Cimet ima protimikrobne lastnosti, ki so koristne pri zdravljenju aken. Ta začimba lahko ubije bakterije in glive, ki povzročijo spremembo pigmentacije. Je tudi odličen vir močnih antioksidantov, ki ščitijo vaše telo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, kar lahko povzroči vnetje kože in vodi do aken.

التجاعيد

Prosti radikali lahko prispevajo tudi k prezgodnjemu staranju kože, kar povzroča gube, pigmentacijo in kožne spremembe. Antioksidanti v cimetu upočasnijo ta proces z zaščito celic. Cimet lahko celo poveča proizvodnjo kolagena.

Cimet posujte na kosmiče, jogurt, sadje. Foto: Osha Kkey / Unsplash

Cirkulacija

Ima vazodilatacijski (sproščujoč) učinek na krvne žile – rezultat je izboljšana cirkulacija. Če vzamete manj kot žlico cimeta dva do trikrat na teden, bi lahko dejansko izboljšali splošno zdravje. Cimet lahko kar potresite po kosmičih, dodajte v jogurt ali kavo.

ضغط الدم

Znižanje krvnega tlaka pomeni, da je zaščiten tudi celoten srčno -žilni sistem. V eni دراسات so raziskovalci ugotovili znatno znižanje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka s kratkotrajno porabo cimeta pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2. Približno 1 čajna žlička na dan je prava količina, da izkoristite koristi brez škodljivih učinkov na krvni tlak oz. krvni sladkor.

Holesterol

Cimet pozitivno vpliva na holesterol, kar pomeni tudi boljše zdravje srca, saj lahko visoka raven holesterola poveča tveganje za bolezni srca. دراساتso pokazale, da lahko cimet poveča “dober” holesterol, medtem ko lahko dnevni odmerek (pol do dve žlički) cimeta pomaga znižati skupni holesterol, “slab” holesterol in trigliceride. Vse to lahko vodi do bolj zdravega srca.

Foto: Olia Nayda / Unsplash

Pomirja želodec

Če imate pogosto težave z želodcem ali težave s prebavo, razmislite o dodajanju cimeta v prehrano. الباحثون z univerze RMIT so ugotovili, da lahko dodajanje cimeta v hrano zmanjša želodčno kislino (zmanjša plin in prebavne neprijetnosti), zaradi česar se bo vaš želodec (in vi) počutil bolje.

Pomaga pri boju proti okužbam

Cimet ima protivirusne, proti glivične in protibakterijske lastnosti, kar pomaga ohranjati vaše telo zdravo. ” Raziskovalci, so ugotovili, da je cimet na prvem mestu med najbolj priljubljenimi zelišči in začimbami na svetu glede na visoko zaščitne ravni antioksidantov.
Antioksidanti pomagajo telesu popraviti poškodovane celice in se boriti proti prostim radikalom, kar pomeni manj okužb in bolezni.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.