عند سفح Krvavec وعلى بعد ما يزيد قليلاً عن كيلومتر واحد من المحطة السفلية للتلفريك، في أحضان الغابة - يوجد Gostilna Pod Krvavecm. تنتقل معظم مهاراتهم في الطهي من المطبخ القديم، الذي اكتسب سحره بفضل طبيعة الغابات المحيطة، وبالتالي تكتمل قائمة طعامهم بالمناطق المحيطة المثالية. تحت Krvavec إلى حسابك في...
Grad 28
سيركلجي في جورينجسكو
Pod vznožjem Krvavca in le slab kilometer od spodnje postaje žičnice se v objemu goz – da nahaja Gostilna Pod Krvavcem. Večino kuharskih spretnosti prenašajo iz stare kuhinje, ki ji je čar dajala narava okoliških gozdov in tako njihov jedilnik dopolnjuje še idilična okolica. Pod Krvavcem na svoj račun v prvi vrsti pridejo ljubitelji postrvi, katere še nekaj minut pred tem, ko jih dobimo na krožniku, plavajo v ribniku za hišo. Že za predjed si lahko naročimo prekajeno in sušeno postrv s sladkim hrenom, postrv z bučnim oljem, črno redkvijo in smetano ali z olivnim oljem, parmezanom in rukolo. Med toplimi začetnimi jedmi je vredno izpostaviti šparglje s slanino in gorgonzolo in mlad pečen sir na motovilcu s prelivom iz balzamike in medu. Glavne jedi prinašajo teletino, junetino in purana na različne načine ter seveda postrvi. Preizkusimo lahko pečeno postrv s suhimi slivami, vrtnarjevo postrv z beluši in sirovo omako, lovsko postrv z brusnicami, postrv v teranovem likerju, zeliščno v pehtranovi omaki ali paniran file postrvi, nadevan s kraškim pršutom. Za tiste, ki niso največji ljubitelji mesa, pripravijo široke rezance s tartufi v omaki iz gorgonzole in dimljene postrvi, rezance v omaki treh okusov, z jurčki, beluši in suhimi slivami, jurčke z jajci ali katero izmed solat. Med sladkimi presenečenji, ki sledijo na koncu, lahko izberemo zavitek po krvavško, panakoto, zavito v palačinko, s čokoladnim prelivom, gibanico ali katero drugo sladico izpod rok domače gospodinje. Po zimskem izletu nam obisk gostilne Pod Krvavcem prebudi vse čute in zaradi dobre hrane, idilične okolice, preprostosti lastnikov in neposredne bližine Krvavca se bomo zagotovo še vrnili.