في تربوفلي، يمكن تدليل المعدة الجائعة في نزل Martin. تم تزيين الجزء القديم من النزل على الطراز الساحلي، وتعتبر غرفة الأعمال الصغيرة مناسبة بشكل خاص للتواصل الاجتماعي مع شركاء العمل. يبدأ عرض الطهي الخاص بهم بأطباق زاسافا التقليدية ويستمر بالمأكولات الأوروبية الكلاسيكية. لنبدأ بالكارباتشيو..
Partizanska cesta 49
تربوفلي
V Trbovljah lahko lačne želodčke razvajamo v gostilni Martin. Stari del gostilne je urejen v primorskem slogu, mala poslovna soba je primerna predvsem za druženje s poslovnimi partnerji. Njihova kulinarična ponudba se začenja s tradicionalnimi zasavskimi jedmi in nadaljuje s klasično evropsko kuhinjo. Začnemo lahko s karpačem iz hobotnice na mladi solati s paradižnikovim kisom in parmezanom, jelenovim pršutom s sadjem ali kozicami z muslinsko omako. Za tiste, ki obrok najraje začnejo s juho, bo prav posebna kremna česnova juha s škampovim repkom. Pri Martinu na svoj račun pridejo ljubitelji morske hrane − pripravijo nam gratinirane kapesante s pršutom in sirom, file postrvi v šampanjski omaki s koruznimi kroglicami in file brancina na širokih rezancih s črnimi tartufi. Gostilna Martin je sedež zasavskega slow food omizja, zato je pri njih pestra tudi ponudba počasnega prehranjevanja. Za začetek skutin zeliščni kanape, bučna juha s tartufi, bučnim tatarom in kruhovimi kroglicami ter domači špinačni njoki s pršutom. V vrhuncu nas postrežejo z jagnječjo zarebrnico s sušenim paradižnikom na grahovem pireju in medaljonom divjega prašiča s suhimi slivami, orehi in kostanjem. Jedilnik se spreminja v skladu z letnimi časi. Pri vsem tem pa poskrbijo, da na koncu ostane še kaj prostora za kuhane fige v vinu in medu z jagodno zmrzlino in sladko balzamično kremo. Po dobrem obroku pa hop na zasavski Triglav − Kum ali, če je energije malo manj, na obisk v zasavski muzej, ki razkriva zgodovino zasavskih rudarjev.