في ملكية بولا، وهو منزل سلوفيني تم تجديده يعود تاريخه إلى القرن السابع عشر، يختبئ مطعم Pod skednjim الرائع. رئيس الطهاة هو Boštjan Kokalj، الذي يجمع ببراعة بين أطباق Dolenje التقليدية وإرشادات الطهي الحديثة. اكتسب خبرة في مطعم Steirereck الذي يعتبر من أفضل المطاعم في ...
Drečji Vrh 16
Trebelno
Na posestvu Pule, prenovljeni slovenski domačiji iz 17. stoletja, se skriva vrhunska restavracija Pod skednjem. Glavni kuhar je Boštjan Kokalj, ki mojstrsko združuje tradicionalne dolenjske jedi s sodobnimi kulinaričnimi smernicami. Izkušnje je nabiral v Steirerecku, ki velja za eno izmed boljših restavracij na Dunaju in na svetu, pri Gordonu Ramseyju v Londonu in v Miamiju, v restavraciji kuharskega mojstra Daniela Bouluda. Izpod njegovih rok lahko poskusimo file alpske postrvi na čemaževi rižoti, topinamburjevi krostati in žafranovi omaki, piščančjo rulado, nadevano z ostrigarji na čemaževih pipčih in z glaziranim korenčkom, izvrstne domače sladolede ter še in še. Specialiteti, ki ju preprosto moramo okusiti, so Tafelspitz meni in mokronoški žlinkrofi. Sestavine za gurmanske poslastice so biološko pridelane na posestvu, ostale sestavine kupijo pri lokalnih ponudnikih. Sami pridelujejo tudi pšenično in rženo moko ter med. K dobri jedači prija dobra pijača. V vinski kleti je približno sto šestdeset različnih vin iz najboljših vinorodnih leg sveta. Posebno mesto zavzemajo slovenska vina. Pule so paša za oči in kraj za razvajanje trebuščka. Priporočamo.