وأخيرًا، لدينا ما يناسب محبي رقائق البطاطس والمعكرونة والأشياء المقرمشة. إليك وصفة لرقائق المعكرونة التي ستصبح نائبك الجديد.
Čips iz testenin? Zveni nenavadno? No, pa ni. Ne samo, da je to zelo okusen prigrizek, je tudi lepo hrustljav, dopolnite pa ga lahko na primer z omako marinara. V nadaljevanju si poglejte, kaj vse rabite za pripravo nove pregrehe, potem pa veselo na delo.
المكونات
- pol kilograma testenin v obliki metuljčkov
- زيت نباتي
- 1 žlica italijanske začimbne mešanice (origano, timijan, rožmarin, bazilika …)
- 1 žlica česna v prahu
- 50 gramov naribanega parmezana
- ملح
- الفلفل
- po želji omaka marinara za pomakanje
تحضير
V večjem loncu zavrite slano vodo, skuhajte testenine al dente (okoli 8 minut) in jih kuhane odcedite.
V večjo in globljo ponev nalijte rastlinsko olje in ga grejte na srednje močnem ognju. Ko je pripravljeno, dodajte približno 100 gramov testenin. Pecite, da postanejo zlato rjave in hrustljave, približno 2 minuti na vsaki strani. Testenine iz olja poberite na papirnato birsačo in takoj začinite z mešanico italijanskih začimb, s česnom v prahu, parmezanom, soljo in poprom. Enako ponovite tudi s preostalimi testeninami. Če želite, lahko za pomakanje pripravite tudi omako marinara. Pa dober tek!
Pripravo čipsa iz testenin si lahko ogledate tudi v priloženem videu.