Recept: čips iz testenin, tvoja nova pregreha

Pa imamo končno nekaj tudi za ljubitelje čipsa, testenin in hrustljavih stvari. Tukaj je recept za čips iz testenin, ki bo postal tvoja nova pregreha.

Čips iz testenin? Zveni nenavadno? No, pa ni. Ne samo, da je to zelo okusen prigrizek, je tudi lepo hrustljav, dopolnite pa ga lahko na primer z omako marinara. V nadaljevanju si poglejte, kaj vse rabite za pripravo nove pregrehe, potem pa veselo na delo.

Čips iz testenin je superhrustljav.
Čips iz testenin je superhrustljav.

Sestavine

  • pol kilograma testenin v obliki metuljčkov
  • rastlinsko olje
  • 1 žlica italijanske začimbne mešanice (origano, timijan, rožmarin, bazilika …)
  • 1 žlica česna v prahu
  • 50 gramov naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • po želji omaka marinara za pomakanje

Priprava

V večjem loncu zavrite slano vodo, skuhajte testenine al dente (okoli 8 minut) in jih kuhane odcedite.
V večjo in globljo ponev nalijte rastlinsko olje in ga grejte na srednje močnem ognju. Ko je pripravljeno, dodajte približno 100 gramov testenin. Pecite, da postanejo zlato rjave in hrustljave, približno 2 minuti na vsaki strani. Testenine iz olja poberite na papirnato birsačo in takoj začinite z mešanico italijanskih začimb, s česnom v prahu, parmezanom, soljo in poprom. Enako ponovite tudi s preostalimi testeninami. Če želite, lahko za pomakanje pripravite tudi omako marinara. Pa dober tek!

Pripravo čipsa iz testenin si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Domača veganska nutela iz samo treh sestavin