وجبة خفيفة صحية مخبوزة مع القليل من الزيت والتي يمكنك الاستمتاع بها دون الشعور بالذنب.
Polento, najpogosteje pripravimo kot prilogo omakam. Tale recept je malo drugačen, pripravite lažni pomfri, ki vas bo navdušil s svojim okusom.
Kombinacija začimb mu da poseben okus. Postrežete ga lahko z različnimi omakami ali kot prilogo k mesu.
Pomfri iz polente
المكونات
- 170 g polente
- 500 مل من الماء
- 1 فص ثوم
- 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون
- 1 čajna žlička origana
- 1 čajna žlička posušenega rožmarina
- ملح فلفل
الاتجاهات
- V lonec nalijemo vodo in ko zavre dodamo polento ter močno mešamo, da se ne naredijo grudice. Malo posolimo in kuhamo približno 5 minut, da dobimo gosto teksturo.
- Česen pretlačimo, nato pa, ko je polenta kuhana, dodamo še ostale začimbe, premešamo in pokrito pustimo nekaj minut, da se ohladi.
- Vlijemo jo v pekač 20×20, obložen s peki papirjem, jo enakomerno razporedimo in damo za 20 minut v zamrzovalnik, da se strdi.
- Pečico segrejemo na 200 stopinj.
- Polento previdno prestavimo na desko za rezanje, nato pa jo z ostrim nožem narežemo na trakove, podobne ocvrtemu krompirčku.
- Razporedimo jih po pekaču, pokapamo z malo olivnega olja in pražimo približno 15 minut, da dobijo hrustljavo skorjico.
بالعافية.