fbpx

Recept: “lažni pomfri” iz polente

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Zdrav prigrizek, pečen z zelo malo olja, v katerem lahko uživate brez slabe vesti.

Polento, najpogosteje pripravimo kot prilogo omakam. Tale recept je malo drugačen, pripravite lažni pomfri, ki vas bo navdušil s svojim okusom.

Kombinacija začimb mu da poseben okus. Postrežete ga lahko z različnimi omakami ali kot prilogo k mesu.

Pomfri iz polente

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 170 g polente
  • 500 ml vode
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 čajna žlička posušenega rožmarina
  • sol, poper

Navodila

  1. V lonec nalijemo vodo in ko zavre dodamo polento ter močno mešamo, da se ne naredijo grudice. Malo posolimo in kuhamo približno 5 minut, da dobimo gosto teksturo.
  2. Česen pretlačimo, nato pa, ko je polenta kuhana, dodamo še ostale začimbe, premešamo in pokrito pustimo nekaj minut, da se ohladi.
  3. Vlijemo jo v pekač 20×20, obložen s peki papirjem, jo ​​enakomerno razporedimo in damo za 20 minut v zamrzovalnik, da se strdi.
  4. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  5. Polento previdno prestavimo na desko za rezanje, nato pa jo z ostrim nožem narežemo na trakove, podobne ocvrtemu krompirčku.
  6. Razporedimo jih po pekaču, pokapamo z malo olivnega olja in pražimo približno 15 minut, da dobijo hrustljavo skorjico.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!