fbpx

5 načinov, kako si lase speti v figo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Figa velja za eno najbolj vsestranskih frizur: njena nekoliko neurejena različica je popolna za tiste bolj sproščene dni, medtem ko njena elegantna verzija velja za klasično pričesko na elegantnih dogodkih. Poleg čudovitega izgleda je figa tudi zelo praktična: sploh poleti lahko zmanjša potenje las ter nam omogoči brezskrbne morske užitke. Za vas smo pripravili 5 načinov, kako si lase splesti v figo.

1. Neurejena figa

Neurejena figa oz. messy bun se uvršča med frizure, za katere kaže, da nikoli ne bodo izstopile iz trenda. Ta navihana pričeska je kot popolna za brezskrbne poletne dni, najbolje pa se ujema s sproščenimi outfiti, kot so oblačila, ki jih nosite ob sprehodu do plaže (v hladnejših dneh pa si lahko nadenete pulover in trenirko).
Predlagamo, da si pri neurejeni figi spredaj pustite dva pramena, ki bosta na navihan naučin poudarila vaše obrazne poteze.

2. Elegantna figa

V trenu ostaja tudi polizana figa, ki je najbolj primerna za elegantne večerne dogodke, pijače in sprehode. Odlično se ujema z elegantnejšimi oblačili in drznimi make-up looki.
Pri tej pričeski si v figo spnete tudi sprednje pramene. Če vas lasje kar nočejo in nočejo ubogati, predlagamo, da si pomagate z gelom za lase ali lasnicami.

3. Visoka figa

Med elegantnejše frizure se uvršča tudi figa, ki stoji na vrhu glave. To frizuro lahko naredite tudi bolj sproščeno in sicer tako, da si sprednjih las ne spnete. Tako verzijo pričeske predlagamo predvsem tistim, ki nosite fru-fru.

4. Figa s kitkami

Svojo kreativnost lahko preizkusite pri pričeski, pri kateri si lase poleg fige spnete tudi v kitke. Ne le, da boste s to pričesko poželi kopico komplimentov, ampak bo poskrbela tudi, da bodo vaši lasje ostali varno na mestu.
Obstaja ogromno različic ige s kitkami: lase si lahko spnete v klasične, nizozemske (dutch braids) ali francoske kite.

5. Figa s kodrastimi prameni

Kodrolaske se lahko razveselite: v trendu je tudi figa, ki jo krasijo sprednji kodrasti prameni. Taka pričeska bo poskrbela za unikaten look, ki pa ga lahko preizkusite tudi tiste, ki imate ravne lase: sprednja pramena si preprosto skodrajte s pomočjo likalnika oz. kodralnika, zadnje lase pa si spnite v figo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!