fbpx

Kaj spakirati za počitnice: najboljši seznam za pakiranje za na potovanje

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ne glede na to ali gre za vaše prvo potovanje ali ste že izkušeni popotnik, je vedno koristno imeti seznam osnovnih stvari za potovanje. Ta seznam vam lahko služi kot orodje, ki vam pove, kaj spakirati, da vam bo potovanje lažje. Najlažje bo, če stvari razdelite po sklopih: v eno skupino zapišete oblačila, v drugo osebne potrebščine, v tretjo dokumente in denar.

Izberite pravo potovalno torbo ali kovček

Preden se sploh začnete odločati, kaj spakirati, je pomembno, da najdete potovalno torbo, ki je vsestranska, obenem pa vanjo spravite vse vaše stvari in jo je enostavno prenašati. Upoštevajte dolžino potovanja, pa tudi, ali gre za mednarodne počitnice, ali boste uporabljali nizkocenovne letalske prevoznike. Kamorkoli že nameravate iti, izberite prtljago, ki je vsestranska, lahka in dovolj velika, da lahko shranite vse vaše potovalne potrebščine. Na trgu je veliko različnih potovalk. Odločitev je vaša ali boste potovali z nahrbtnikom ali kovčkom na kolesih, zagotovite le, da bo ta kvalitetna. Kadar je le mogoče, na letališče vzemite ročno prtljago. To pomeni, da lahko prihranite čas na letališču, pri pristojbinah za prijavo in si tako zagotovite, da imate vse, kar potrebujete, vedno pri sebi. Izbira prave potovalne prtljage je pomemben korak ne samo na tem potovanju, ampak tudi na vseh vaših prihodnjih potovanjih.

Preden se sploh začnete odločati, kaj spakirati, je pomembno, da najdete potovalno torbo, ki je vsestranska, obenem pa vanjo spravite vse vaše stvari in jo je enostavno prenašati.
Foto: Dario Gomes/Unsplash

Organizirajte svoje potovalne potrebe

Če nameravate na počitnicah izvajati veliko različnih vrst dejavnosti, boste imeli v kovčku veliko opreme. Ohranjanje vsega organiziranega je lahko izziv. Ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite je uporaba organizatorjev pakiranja. Pri pakiranju morate natančno vedeti in znati spakirati vaša oblačila tako, da ne zavzamejo veliko prostora ter, uporabite vse njegove skrite prostore in tako v torbo spravite več. Vaša oblačila naj bodo organizirana v razdelke glede na vrsto obleke ali vrsto dejavnosti. Lahko si pomagate tudi s kompresijskimi vrečkami, ki zmanjšajo prostornino oblačil do 80 %—to je še posebej priročno zimsko potovanje, saj obsežni predmeti kot so puloverji in jakne zavzamejo veliko prostora. Drug način pakiranja je organiziranje potovalnega seznama po vrsti predmeta. Imejte skupaj vse srajce, hlače, spodnje perilo skupaj. Predvsem pa vzemite s seboj takšne kose, ki jih lahko med seboj kombinirate.

Pakiranje toaletnih potrebščin in zdravil

Pri izbiri toaletnih potrebščin lahko uporabite razne testerje, ki jih ponujajo v trgovinah, ali izberete manjšo embalažo, saj običajne stekleničke in škatlice vzamejo precej potrebnega prostora. Če ne želite, da vam toaletne potrebščine vzamejo prostor v potovalni torbi in jih zato ne vzamete s seboj, pa se ne obremenjujte, saj ima vsak hotel ali trgovina osnovne toaletne potrebščine, ki jih lahko uporabite ali kupite. Pri zdravstvenih pripomočkih, poleg zdravil, ki jih redno jemljete, ne pozabite na analgetike in zdravila za uravnavanje prebave. Prav pridejo tudi razkužilo in obliži različnih vrst. Čeprav lahko na spletu kupite že pripravljene potovalne zdravstvene komplete, je prav, da s seboj vzamete že preverjena zdravila.

Tehnologija

Velika večina ljudi si potovanja ne more predstavljati brez fotoaparata ali videokamere. Če ste privrženec tradicije in prisegate na analogne fotoaparate, ne pozabite na filme, ki jih boste potrebovali, če raje posežete po ‘digitalcu’, pa se prepričajte, da imate na spominski kartici dovolj prostora in da bodo baterije zdržale vse fotografije, ki jih boste naredili.

Izberite pomembne dokumente, gotovino in kreditne kartice

Pri pakiranju dokumentov in denarja bodite predvsem pozorni na to, da jih hranite ločeno in na varnem mestu, skrito očem nepridipravov. Ne pozabite preveriti, ali za potovanje v izbrano državo potrebujete zgolj osebno izkaznico ali potni list ali morebiti tudi vizum ter kakšna oblika zdravstvenega zavarovanja je najprimernejša. Fotokopije vseh potrebnih dokumentov shranite tako doma kot tudi med prtljago.

Varnost na potovanju

V večini velikih mest morajo biti popotniki vedno pozorni na žeparje. Svoje stvari najlažje obvarujete tako, da jih imate skrite in blizu sebe. Eden od načinov za to je, da svoje dragocenosti pospravite pod oblačila. Nošenje pasu za denar ali ovratne denarnice vam omogoča, da imate svoje dragocenosti blizu telesa in stran od radovednih rok.

Zadnja posodobitev 2022-08-15 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!